Norgesmesterskapet i Bakkeløp

8Forrige helg ble årets NM i Bakkeløp avsluttet på Hegdal industriområde i Larvik, med NMK Larvik som arrangør. En av de mest tradisjonsrike bilsportgrenene har de senere årene hatt utfordringer med nok deltagere i enkelte klasser og det ble også statusen i årets NM. Det var satt opp 4 løp fordelt på 2 helger og mens klassen for biler inntil 2000 ccm ble avgjort den første løpshelgen, ble klassen for biler inntil 1600 ccm og klassen for supercar og 4-hjulsdrevne rallybilder avgjort denne helgen.

vinner-klasse-2Fredrik Magnussen, NMK Hønefoss vant klassen for biler inntil 2000 ccm etter henholdsvis andre og førsteplass i de to første løpene i Vikersundbakken. Ben-Philip Gundersen, KNA Solør Motorsport vant sølv og Erik Svartås, NAF Øvre Østfold bronsemedalje.

norgesmester-kl-1I klassen for 1600-biler var Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport ganske suveren og vant sin andre gullmedalje for året da han også er årets Norgesmester i Rallycross. Sølvmedalje gikk til Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus og Trond Marthinsen, NMK Larvik kjørte inn til bronseplass.

norgesmester-kl-3Klassen for biler inntil 2400 ccm kjørte for første gang om et Norgesmesterskap i Bakkeløp. Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo vant Norgescupen i denne klassen i fjor og viste at han er god for en Norgesmester-tittel også. Han vant med over 30 poengsmargin til nummer 2 som ble Frode Leirhol, NMK Valdres. På tredjeplass fulgte Robin Slåttekjær fra NMK Grenland.

norgesmester-kl-4I Supernasjonal over 2400 ccm skulle det nok en gang bli en kamp mellom Stian Haugan, KNA Telemark og Hans-Jøran Østreng, NMK Trøgstad. Østreng var bedre enn Haugan i begge løpene i Larvik, men siden Østreng fikk problemer med motor i finalen i Vikersund hadde Haugan god nok ledelse til å ta sitt 14 NM Gull i rallycross og bakkeløp. Herbjørn Haug, NAF Motorsport Vålerbanen, kom på tredjeplass.

norgesmester-kl-5Tom Kristian Lien, NMK Modum & Sigdal vant klassen for 2-hjulsdrevne rallybiler foran Jarle Lippert, NAF MS Asker og Bærum og Ståle Braset, NMK Steinkjer.

norgesmester-kl-6Anders Grøndal, NAF MS Asker og Bærum har tatt 8 NM gull og en sølvmedalje (2008) de 9 siste årene i klassen for Supercars og 4-hjulsdrevne rallybiler og er dermed en ukronet konge i denne klassen. Men seiersrekken skulle bli brutt i 2016. Grøndal vant bronsemedalje med knappest mulig margin, da han og Stian Hermansen, NMK Gardermoen stod med like mange poeng etter 2 løp. Grøndal gikk foran med bedre plassering. Men det var Stian Hafsengen, NAF MS Asker og Bærum, som var best i denne klassen i år og kunne ikle seg laurbærkransen i Larvik. Han vant foran Tore Kristoffersen, NAF MS Trøndelag.