Norgesmesterskapet i karting på Rudskogen

ellegaard
Det er duket for stor spenning og mange intense oppgjør når rundt 90 unge gokart-førere er samlet for å kjøre årets Norgesmesterskap på Rudskogen til helgen.

Det vil garantert være både nerver og spenning hos både deltagere og supportere når det skal utkjempes en rekke intense dueller i både kvalifisering, innledende heat og ikke minst finaler under årets norgesmesterskap i karting. Det er kun ett løp som teller og avgjør det hele, så under finalene på søndag ettermiddag vil luften dirre av spenning. Over 90 førere er påmeldt til mesterskapet, som arrangeres av KNA Rudskogen.

 

Det kjøres om NM-medaljer i fire klasser på Rudskogen til helgen. Det er i formel Yamaha, formel Rotax, KF3 og KZ2 det skal kjempes om heder og ære. I tillegg er formel mini med som gjesteklasse.

 

Det skal kjøres både trening, tidskvalifisering, tre innledende omganger, prefinale og finale før de fire mestrene kan kåres på søndag. Med andre ord er et krevende mesterskap for deltagere og utstyr.

 

I formel Yamaha stiller 16 førere til start. Denne klassen er helt åpen. Her kan alt skje. Etter fire runder er det Camilla Håheim fra KNA Klepp Motorsport som topper i Norgescupen. Hun tok 4. plass i fjorårets NM.  Sindre Slettemoen Haga, også han fra KNA Klepp Motorsport ligger på andreplass i årets norgescup, mens Lars Angeltveit fra NMK Bergen er på 3. plass.

Fjorårets norgesmester, Robin Wessel Boge stiller ikke i år, men det gjør fjorårets sølvvinner, Birk Solevåg fra KNA Klepp Motorsport.
I klassen KF3 er 22 førere påmeldt. I spissen for disse stiller fjorårets mester, Henrik Bøckmann fra KNA Varna. Fjorårets sølvvinner, Guro Majormoen fra NMK Kongsberg og bronsevinner Tobias Nyberg fra NMK Trøgstad er også på plass på Rudskogen. Nyberg leder for øvrig årets norgescup i denne klassen.
I formel Rotax er det også 22 påmeldte førere. Tittelforsvarer og favoritt i helgen er Martin Ellegård fra KNA Varna. Han leder også årets norgescup så langt. Fjorårets sølvvinner, Ruben N. Kverkild fra KNA Midt-Norge og bronsevinner Glenn Ruhmor Granum fra NMK Modum & Sigdal er også plass. Faktisk er alle de fem beste fra fjorårets mesterskap i denne klassen på plass også til helgen.

I klassen KZ2, der det er gir på kartene, er det 13 påmeldte til helgens NM. Her stiller ikke fjorårets mester Dennis Olsen fra KNA Varna for å forsvare sin tittel. Han er opptatt med formelbil-kjøring i Malaysia. Fjorårets sølvvinner, Steffen Engelberg Lundanes fra NMK Bergen er imidlertid på plass. Det samme er bronsevinner fra i fjor, Nikolai Stien fra KNA Varna.
Kenneth Østvold fra NMK Elverum leder årets norgescup i denne klassen, og tok 4. plass i fjorårets NM. Han er også med blant favorittene i helgens mesterskap.

 

Rekrutteringsklassen formel Mini er med som gjesteklasse på Rudskogen, og her er det ikke mindre enn 23 førere påmeldt.

 

Kjøringen på Rudskogen begynner med trening fra fredag morgen. På lørdag starter kvalifiseringen og de innledende omgangene. Først på søndag ettermiddag er det klart hvem som stikker av med de gjeve medaljene.

 

Resultater fra fjorårets mesterskap finnes her:  

http://bilsport.no/poengstilling-2/poengstilling-2014/

 

Mer informasjon om arrangementet finnes her:
http://rudskogen.com/


Startlister:

http://racingms.com/event/6/startList

 

 

 

NM-reglementet finnes her:

https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/Samlet2.pdf
Beliggenhet:
Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Avstand fra Rakkestad 10 km, fra Sarpsborg 20 km, fra Oslo 85 km.

 

Banen er 1.210 m lang og 8-10 m bred.