Norgesmestrene i rallycross

rc_mestere_08.jpgEven Hvaal, Tom Daniel Tånevik og Terje Mostad er årets norgesmestere i rallycross.

Det ble en hektisk helg for både deltagere og arrangøren da to NM-runder ble avviklet på Momarken Bilbane i helgen.

I supernasjonal inntil 1600 ccm var det Even Hvaal fra NMK Larvik som kunne innkassere NM-gullet. Men ikke uten dramatikk. Hvaal kom til Momarken med tre strake seire. På lørdag ble han uten poeng på grunn av problemer med sin bil. Det var også klart at den ikke kunne kjøres på søndag. Da stilte Mats Lysen, lørdagens vinner, sin bil til disposisjon for Hvaal. Det endte med 3.plass for Hvaal på søndag og det holdt til NM-tittel med 75 poeng. Sølvet gikk til Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal, som også kjørte lånt bil i siste runde. Han fik låne bilen til Anders B. Hansen for å kunne fullføre og endte på 73 poeng. I kampen om bronse endte både Svein G. Nielsen fra KNA Stavanger og Robert Aamodt fra NMK Aurskog Høland begge på 64 poeng. Nielsen knep dermed bronsemedlajene fordi han fikk en seier i årets sesong, og det i siste runde.

I supernasjonal 1600-2000 ccm ble det NM-tittel til Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo. Han endte på 79 poeng. Sølvet gikk til John «Pirka» Karlson fra NMK Bergen med 70 poeng. Bronse tok Johny Sandmo fra NMK Drammen med sine 64 poeng.

I den største klassen, supernasjonal over 2000 ccm, ble det gull til Terje Morstad fra NMK Gardermoen. Han avsluttet sesongen med seier i sin BMW M3 og endte opp med 79 poeng. Sølvet tok Kurt Inge Espeland fra KAK. Han endte opp med 69 poeng. NM-bronse gikk til Stian Haugan fra KNA Telemark som endte på 66 poeng.