Norgmestrene i racing kåret

aas_rudskogen-2.jpgBjørnar Aas (bildet) ble årets Norgesmester i den prestisjefylte GT1/GT2-klassen etter dagens NM-finale i racing på Vålerbanen. Flere Norgesmestere ble også kåret.

Bjørnar Aas ble vinneren av den mest prestisjefylte klassen i norsk racing med sin GT2 Porsche 911. Østfoldingen fra Norsk Sportsvogns Klubb vant til slutt med 23 poeng mer enn andremann Haavard Lien, i en GT1 Chevrolet Corvette Trans Am. Frode Alhaug ble tredjemann i sin Corvette etter en glimrende finale på Vålerbanen søndag.

-Jeg er veldig glad for denne NM-tittelen, som er min første. Det har kostet mye fokus, også for å holde bilen i orden, og jeg hadde mye jobb etter en krasj på Rudskogen sist. Men nå er jeg lettet og glder meg til neste sesong, og i vinter skal jeg utvikle bilen ytterliggere, sier Bjørnar Aas.

– Nok et fantastisk år for norsk racing er over, og jeg vil gratulerer Bjørnar Aas og alle de andre NM-vinnerne. Progresjonen i norsk racing fortsetter med store startfelt, heftige biler og en rekke dyktige førere. Nå har vi også to fantastiske anlegg som vi kjører på med nye Rudskogen og Vålerbanen, så dette lover veldig godt for fremtiden, sier Ulf Johannessen fra Racing NM AS.

Bjørnar Aas vant også Norgescupen i GT2, mens Haavard Lien ble Norgescupvinner i GT1.

I NM-klassen GT3/GT4 er det Steffen-Andre Feet i en GT4 Honda Civic som står øverst på resultatlista i skrivende stund, foran Per Christian Wiencke i en GT3 Porsche 911 og Lars Faale i en GT4 Porsche 944. Men resultatlistene i denne klassen enda ikke offisielle på grunn av en protest. I Norgescupen i GT3 topper Wiencke, mens Faale topper Norgescuplista i GT4.

I klassen Seven Racing var det mange som heiet på Daniel Bjørk Nordgaard, som har blitt nummer to i denne klassen de fire siste sesongene. Men heller ikke denne gangen skulle det gå veien for føreren fra Skatval.

– Jeg traff kerbsen i sjikanen for hardt og kjørte ut, sier Nordgaard.

Dermed ble det andreplass i NM for femte år på rad, mens Oskar Andre Sandberg kunne juble over NM-gullet i Seven Racing. Elling Sebastian Aarvik ble nummer tre. Aarvik vant også Norgescupen for juniorene i Seven Racing. Ronny Vestengen vant for øvrig søndagens løp, mens Oskar Andre Sandberg vant lørdagens løp.

I Formula Basic gikk NM-tittelen til Henrik Furuseth foran Robert Svensson og Tommy Østgaard. Her ble NM avgjort kun gjennom løpene denne helgen, mens NM i de andre klassene går over en hel sesong.

Dag Henning Nielsen og Atle Ramberg tok som ventet hver sin NM-tittel i de historiske klassene, mens Per Anders Johansen ble Norgesmester i Shortcar.

Alle resultater finnes her: http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=2064293 , og mer informasjon og bilder kommer snart på www.racingnm.no. Poengstillinger finnes HER