Norsk Audi-seier på Nürburgring

aud_tt-2.jpgEtter tre år med hard jobbing kunne Møller Bil Motorsport endelig bestige det øverste trinnet på seierspallen.

Klasseseieren kom i lørdagens sesongavslutning i det tyske langdistansemesterskapet VLN på den 24,4 km lange Nürburgring Nordschleife. Møller Bil Motorsport vant den 16 biler sterke klassen SP3T for biler med 2,0 liters turbomotorer i deres Audi TT 2,0 TFSI.

-Endelig kom seieren vi har jobbet så hardt for å få! Dette er først og fremst en teamseier, der mekanikere, støtteapparat og sjåfører har gjort en glimrende jobb, sier Håkon Schjærin som delte sjåførjobben med Christian Krognes og Atle Gulbrandsen.

Møller Bil Motorsport kvalifiserte seg til fjerde startposisjon etter en glimrende runde av Christian Krognes, rett bak satelitt-teamene til Audi og Opel. Håkon Schjærin avanserte imidlertid raskt til en andreplass. Atle Gulbrandsen tok så over og passerte Opel’en i tet og gikk i ledelse. Christian Krognes skulle kjøre det siste passet, og mot slutten begynte det å regne. Men Christian holdt hodet kaldt, og holdt seg ute på banen med mønsterløse slicks-dekk, mens mange av konkurrentene byttet til regndekk. Det viste seg å være en smart avgjørelse, og Møller Bil Motorsport kunne kjøre inn til en overlegen seier.

-Det var utrolig spennende mot slutten, men vi klarte det endelig etter en veldig moden beslutning av Christian om å holde seg ute på slicks. Dette er vår første seier med vår Audi TT, og den smaker utrolig godt. Bare det å få gratulasjoner av tidligere DTM-fører og Opels motorsportsjef Volker Strycek, som ble nummer to, er stort. Og gratulasjonene har strømmet på i hele dag. Nå skal vi feire, jubler Schjærin.