Norsk dominans i NEZ

o_froshaug_nez.jpgDet Nordeuropeiske rallycrossmesterskapet (NEZ) ble avsluttet i Litauen i helgen, og det ble et godt mesterskap sett med norske øyne.

Det ble norsk seier i to av fire klasser, og de norske førerne vant nasjonskampen med stor margin i årets NEZ-mesterskap. Det har vært fire runder i mesterskapet, som ble innledet i Danmark i mai. Den norske runden ble kjørt på Momarken, også det i mai.

Ola Frøshaug (bildet) vant klassen NEZ Open med sin Volvo S40. Markus Johannessen og Hans-JUøran Østreng sørget for at det ble tredobbelt norsk i denne klassen. Dessuten endte Geir Harald Skeie på 5. plass, Børre Håkelia på 6., Kim Roar Johansen på 7. og Terje Morstad på 8. plass i denne klassen.

I klassen NEZ 2000 ble det også norsk seier. Det sørget Christian Sandmo for i sin Opel Kadett. Her ble Erik Svartås nest beste norske med 4. plass.
I NEZ 1600 ble Christoffer Lia beste norske med en 3. plass. Lise-Marie Sandmo fulgte opp med 4. plass, mens Robin Bakke Andresen endte på 6. plass.

I NEZ 4WD ble Camilla Antonsen beste norske med sin Ford Fiesta.

I nasjonskampen vant Norge med 231 poeng, fulgt av Latvia med 142 og Litauen med 128.