Norsk duell i X-Games

S_Isachsen_15_juni1
Rallycrossførerne Sverre Isachsen og Andreas Bakkerud møtes til en norsk duell i X Games, som arrangeres i Austin, Texas, denne helgen.

 

Lørdag kveld norsk tid er det klart for årets rallycrosskonkurranse i X Games, og for første gang stiller det to nordmenn til start. Sverre Isachsen fra Hokksund er klar for sitt femte X Games, mens Andreas Bakkerud fra Bergen debuterer i det som kalles for ekstremsportens svar på de Olympiske Leker.

 

– Det er veldig gøy at Andreas også skal være med i X Games, og jeg regner med jeg kommer til å se en del til ham i bakspeilet, ler Sverre Isachsen.

 

– Nei, da, jeg bør nok ikke være så breial. Vi hadde store problemer med bilen i det forrige løpet i Fort Lauderdale, hvor både drivaksler, mellomaksler og turboer røk. Men vi har jobbet hardt for å løse problemene foran X Games, så jeg er forsiktig optimist, forteller 44-åringen.

 

Sverre Isachsen er fabrikksfører for Subaru Rally Team USA. Teamet har hatt travle dager siden løpet i Florida sist helg, og har blant annet hentet inn deler fra andre siden av jordkloden for å forsøke å fikse bilproblemene før X Games. Martin Schanches gamle mekaniker, Rolf Arnestad, som nå jobber med offshore racing i USA, har også hjulpet til.

 

– Hvis bilen er i orden kan alt skje. Banen passer bilen bra, og etter bronsen i X Games i 2013 er målet å gjøre det enda bedre i år.

 

Millioner av TV-seere
Andreas Bakkerud kjører til daglig VM i rallycross, men stiller også opp i X Games i bilen til Nelson Piquet Jr., som er opptatt med å kjøre et løp i den elektriske formelbilserien Formel E i Moskva. Både Isachsen og Bakkerud regnes blant favorittene i helgens løp sammen med førere som Ken Block, Scott Speed, Tanner Foust og Travis Pastrana. Sistnevnte, som kanskje er verdens største ekstremsportslegende, kjører sitt eneste rallycrossløp denne sesongen i Austin, og er teamkamerat med Sverre Isachsen i Subaru.

 

X Games arrangeres på Formel 1-banen Circuit of the Americas utenfor Austin i Texas. Der har man bygget en provisorisk bane for rallycross, samt anlegg for skateboard, motocross, BMX og off road truck racing. Metallica skal ha konsert, og det er ventet titusener av tilskuere til arrangementet. I tillegg kan X Games vise til millioner av TV-seere over hele verden, og lørdagens rallycrossløp sendes direkte på den amerikanske TV-kanalen ABC.

Ønsker rallycross i X Games i Oslo
Til vinteren planlegges arrangementet Winter X Games i Oslo, og Sverre Isachsen håper også rallycross kan bli en del av dette arrangementet på sikt.

– Det er helt topp at Winter X Games skal til Oslo, selv om jeg synes det rart at snøscooter, som er en viktig del av Winter X Games i USA, ikke er på programmet. Men det har også vært snakk om å kjøre rallycross på is i Winter X Games, og det bør jo absolutt være noe den norske arrangøren bør vurdere for fremtiden. Det finnes knapt et land i verden med større rallycrossinteresse enn i Norge, og tenk dere et rallycrossløp på for eksempel skistadion på Holmenkollen med utøvere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Ken Block og meg selv. Det kunne blitt tidenes folkefest, sier Sverre Isachsen.

 

Helgens løp kan også følges på websiden  http://xgames.espn.go.com/

 

PS: I siste episode av Launch Control kan man se eksklusive bilder av Sverre Isachsens nye hytte på Golsfjellet: https://www.youtube.com/watch?v=uvtyIFz3faU&feature=youtu.be