Rallycross-fest på Lånke

Bakkerud 01Det ble tidenes rallycross-fest i Norge når HellRX gikk av stabelen på Lånke 10.-12. juni. Arrangøren hadde nok en gang gjort en fantastisk jobb med forberedelsene slik at både utøvere og publikum kunne nyte en fartsfyllt helg i strålende sol. Det vanket ros både fra team, publikum og de internasjonale observatørene for jobben som var nedlagt. Og det hele ble selvfølgelig toppet med at vi fikk den første norske vinneren på et VM løp på Lånke. I SuperCar har Mats Lysen (2011) og Tommy Rustad (2015) begge funnet EM runden, men ingen norske i VM-klassen tidligere. Ikke bare vant Andreas Bakkerud men han satte også en uslåelig rekord med å være den den første som noen gang har vunnet alle fire innledende omganger, semifinale og finale. Petter Solberg fant ikke den samme farten som Bakkerud denne helgen, men endte på 4. plass og samlet verdifulle poeng i kampen mot Mattias Ekström og VM tittelen. Det er disse to som har stukket litt av fra de andre på sammenlagt-listene.

Resultater WRX

Linnerud 01Tommy Rustad var vel å regne som en favoritt i EuroRX (EM for SuperCars) etter seieren på hjemmebane i fjor. Tommy lå på 3. plass etter innledende omganger, men i semifinalen driftet han ut i alternativsporet, fikk Hedström på innsiden av seg og etter litt sammenstøt med muren fikk han noen skader på bilen som gjorde den vanskelig å kjøre. Han endte dermed på 4.plass og ingen finale. Men da var det annen nordmann som skulle ta steget opp på pallen denne helgen, i det Tord Linnerud ble nummer 2. Han ligger 3. plass i EM sammenlagt. Vant gjorde forøvrig Kevin Ericsson som i likhet med Andreas Bakkerud vant alle innledende omganger, semifinaler og finale.

Resultater EuroRX

Røyrås 2I TouringCar var det som vanlig et svensk norsk oppgjør og 13 norske førere stilte til start. Fredrik Magnussen ledet EM etter første runden i Belgia og med tredjeplass på Lånke leder han fortsatt klassen foran Ben-Philip Gundersen. Men det var Per-Magne Røyrås som var best av de norske denne helgen. Han ble nummer 2 bak svenske Philip Gehrman. Anders Bråten var kanskje den som var mest lei seg etter finalen. Etter innledende omganger ledet han klassen og gikk greit videre fra semifinalen. I finalen fikk han en bra start og kjempet lenge med Gehrman om tetplassen. Men en reim til oljepumpa satte en stopper for den kampen og han endte på 6. plass.

Resultater TouringCar

Bryntesson 2Thomas Bryntesson var ikke helt fornøyd med sine innledende omganger. Riktignok satte han bestetid i første omgang, men så ble det henholdsvis 2., 4. og 3. tid i de neste omgangene. Og det var ikke bra nok for en som vil være best. Men Thomas var best når det gjelder og vant både semifinalen og til slutt finalen. Han klatret dermed innpå franske Raymond som leder RXLites cupen. En som imponerte på Lånke var Henrik Krogstad som ble kåret til Årets Bilsporttalent i 2015. Han kjørte sitt aller første løp i RXLites og det gikk hele veien til finalen hvor han ble nummer fire.