Norsk jubel i Strängnäs

isachsen_engesvoll.jpgSverre Isachsen vant divisjon 1, mens Rune Engesvoll tok andreplass i supernasjonal under det tredje løpet i Rallycross Norden i Strängnäs ved Stockholm på lørdag.

Sverre Isachsen leverte et jubelshow uten sidestykke etter at han kunne innkassere sesongens første seier i rallycrossens divisjon 1. Han åpnet sesongen med fire andreplasser på rad i EM. Han hadde tredjeplass i første løp i Rallycross Norden og andreplass i det andre. I Strängnäs på lørdag kom seieren.

-Endelig løsnet det. Dette er bare helt herlig, jublet Sverre Isachsen. Det var umulig for de rundt 6 500 tilskuerne ikke å få med seg hvem som var Sveriges gladeste nordmann på lørdag. Seieren kom ikke lett heller. Allerede i andre innledende omgang merket Sverre en eksoslekkasje som gjorde at han mistet turbotrykk.

isachsen_strangnas.jpg

-For å si det slik så var jeg glad jeg så målflagget i finalen. På de to siste rundene merket jeg veldig godt at jeg mistet effekt, sa Sverre Isachsen, som nå håper at suksessen også skal komme i EM. Der er neste runde i Belgia om to uker.

Isachsen ble ikke alene nordmann på pallen i divisjon 1. Selv om Henning Solberg sviktet og måtte bryte etter første omgang med girkassehavari, sørget Kjell Arne Smerud for at det ble to nordmenn på pallen. han kjørte inn til 3. plass med sin Citroën Xsara, bak Micahel Jernberg. I tillegg endte Morten Bermingrud på 4. plass, etter først å ha vunnet B-finalen.
smerud_strangnas.jpg 

Rune Engesvoll kunne juble over andreplass i supernasjonal, og heller ikke han var uten trøbbel i Strängnäs.
I andre omgang kjørte en konkurrent over taket på bilen hans, men i finalen slo Rune Engesvoll tilbake og tok andreplassen.
Engesvoll hadde andre startspor ved siden av Mikael Thiman som var suveren i løpet. Men den norske Volvo-føreren holdt posisjonen sin og tok en flott andreplass.

-Jeg er veldig godt fornøyd. Etter at jeg ble påkjørt og overkjørt og fikk andre omgang ødelagt, hadde jeg virkelig press på meg foran tredje omgang. Der gikk det heldigvis bra, og finalen var helt topp, sier Engesvoll. Han har gjort stor suksess i de tre løpene i Rallycross Norden, med 3. plass i Arvika og andreplass både på Lånke og i Strängnäs. I tillegg vant han siste NM-runde på Finnskogbanen. Til helgen er det ny NM-runde på Lyngås.

Anders Nilsson, svensken som kjørre for KNA Indre Ytre Østfold, endte på fjerdeplass. Terjue Morstad som vant forrige løp på Lånkebanen var svært uheldig i Sverige. I første omgang glemte han å kjøre alternativsporet. I andre omgang røk girkassa, og dermed var det ikke mulig å nå finale for Morstad denne gangen.

engesvoll.jpg
Endelig resultater
Divisjon 1
1. Sverre Isachsen, Ford Focus
2. Michael Jernberg, Skoda Fabia
3. Kjell Arne Smerud, Citroën Xsara
4. Morten Bermingrud, Citroën C4
5. Stig-Olov Walfridsson, Renault Clio
6. Tony Croon, Ford Focus
9. Åke Holtet, Ford Focus

Supernasjonal
1.Mikael Thiman, Volvo S40
2. Rune Engesvoll, Volvo S40
3. Urban Bergström, Volvo S40
4. Anders Nilsson, Volvo 240
5. Kristoffer Andersson, Volvo S40
6. Niklas Berglund, Hyndai Accent
11. Per A. Jørgensen, BMW E30
15. Hans Olav Opheim, Volvo S40
17. Jan Tore Johansen, BMW M3