«Norsk» Le Mans-vinner og verdensmester

Egidio Perfetti, som kjører med norsk flagg på bilen, er årets verdensmester i FIA World Endurance Championship i GT AM-klassen. Etter en straff til en av konkurrentene er han også årets vinner av 24-timersløpet på Le Mans.

Egidio Perfetti høres ikke spesielt norsk ut, og Perfetti har heller aldri bodd i Norge. Ikke snakker han norsk heller, men han har norsk mor og norsk statsborgerskap. Han har italiensk far, født i Sveits og har bodd over store deler av verden.

Han er også direktør i familieselskapet Perfetti Van Melle, som har 17 000 ansatte og merkevarer som Mentos, Chupa Chups, Frisk og Brooklyn – produkter man finner i butikker over hele verden.

Perfetti er også racerfører, og deltok i årets FIA World Endurance Championship med en Porsche 911 i GT AM-klassen sammen med Jörg Bergmeister og Patrick Lindsey. De vant klassen i mesterskapet, og fikk også tilkjent seieren i 24-timersløpet på Le Mans, etter at teknisk etterkontroll avslørte av Keating Motorsports Ford GT hadde en desiliter for stor bensintank.

Også en Ford i GT PRO-klassen hadde for stor bensintank, noe som gjorde at Dennis Olsen og teamkameratene Mathieu Jaminet og Sven Müller rykket opp til sjuendeplass. I GT PRO-klassen gikk seieren til Ferrari med førerne James Calado, Allesandro Pier Guidi og Daniel Serra i en Ferrari 488. I LMP2 var det Nicolas Lapierre, Andre Negrao og Pierre Thiriet som vant, mens totalseieren gikk til den ene LMP1-bilen til Toyota med Fernando Alonso, Kazuki Nakajima og Sebastien Buemi bak rattet.

Porsche 911 RSR, Team Project 1 (56), Joerg Bergmeister (D), Patrick Lindsey (USA), Egidio Perfetti (N)