Norsk NEZ-dominans

nez-svartaas.jpgDe norske førerne dominerte stort da andre runde av det Nord-europeiske mesterskapet (NEZ) i rallycross ble kjørt på Momarken Bilbane på søndag.

Det ble norske seire i tre av fire klasser i det flotte vårværet på Momarken på søndag. Erik Svartås (bildet over), Terje Morstad og Camilla Antonsen sørget for norske seire i løpet.

Det var bare i klassen NEZ 1600 de norske var hyggelige nok til å la en utenlandsk gjest gå til topps. Det var Reinis Nitiss fra Latvia som vant denne klassen med sin Peugeot 206. Nærmest ham kom Robert Aamodt i Ford Fiesta. Ernestas Staponkus fra Litauen ton tredjeplass i VW Polo.

I NEZ 2000 ble det seier til Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i BMW M3. Med god kjøring også i lørdagens NM-runde, så viste Svartås god fremgang i helgen. Det hjelper kanskje å komme fra en av landets store bilsportkommuner, nemlig Våler i Østfold. Geir Hagadokken var den som kom nærmest i finalen med sin Ford Escort, mens Ståle Hagadokken tok tredjeplassen.

I NEZ Open fulgte Terje Morstad fra NMK Gardermoen opp lørdagens NM-seier med en ny triumf. I søndagens løp måtte han ikke gå via B-finalen, men han vant fra tredje startspor. Hjemmefavoritt Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad endte på andreplass i sin Volvo S40. Tredjeplassen gikk til Håkon Ask i Ford Focus.

I klassen for 4WD-biler var Camilla Antonsen fra NAF Øvre Østfold suveren i sin Ford Fiesta. Hun fikk dermed revansje fra lørdagens NM-runde. Hun vant finalen foran svenske Tomas Andersson i BMW og Kazimieras Gudzinuas fra Litauen i Ford Puma.