Norsk Subaru-satsing på toppnivå

adapta_460.jpgDet har lenge vært kjent at Mads Østberg og Ole Kristian Unnerud vil kjøre Rally Norway i en av Subarus nyeste WRC-biler. I dag ble det klart at Adapta World Rally Team topper laget med enda en bil med Anders Grøndal bak rattet og Maria Andersson i kartleserstolen i den norske VM-runden.

-Dette er en stor dag for oss. 16. desember fikk vi meldingen om at Subaru legger ned sin fabrikkssatsing. Nå kommer et norsk team med eksakt de samme bilene som Petter Solberg og Chris Atkinson skulle kjørt og i tillegg akkurat det samme serviceapparatet. Nå har vi fire norske førere som vil kjempe om de åtte fremste plassene i Rally Norway, jubler rally-general Even Wiger. Det vil altså ikke mangle på norske publikumsfavoritter når Rally Norway innledes med spektakulært show på Bjerkebanen 12. februar.

Adapta World Rally Team satser knallhardt på Rally Norway. Mads Østberg er norgesmester de to siste årene, og har allerede vist seg frem I enkelte VM-runder. Anders Grøndal, er bronsevinner i NM de to siste årene, og får nå en unik mulighet.

-Dette er helt utrolig for oss. Jeg gleder meg som en unge. Det skal bli fantastisk å få kjøre en bil som er helt på høyde med de aller beste. Nå blir det opp til meg å ta vare på den sjansen, jeg har fått, sier Anders Grøndal fra Dranmmen. Han har ikke testet den nye bilen ennå, men vi få en test på rundt 10 mil foran den norske VM-runden.

Anders Grøndals svenske kartleser Maria Andersson er like entusiastisk, men ser det som viktig å holde Anders litt i skjortekragen.

-Det er klart dette er en unik sjanse for en 24-åring, så min jobb blir nok å holde tømmene stramt, spesielt under første dag av Rally Norway. Men bare vi kommer oss brukbart gjennom fredagen kan vi slå oss mer løs, mener Maria som også har som personlig målsetting å bli beste svenske i Rally Norway 12.-15. februar.
Mads Østberg Ole Kristian Unnerud fra Våler i Østfold skal kjøre åtte VM-runder i år, og på hjemmebane i Rally Norway må de finne seg i å være blant favorittene til en topplassering.

-Det blir morsomt å kjøre VM-runde på hjemmebane igjen. Det er veldig spesielt med stort publikum, mange norske flagg langs løypa og den spesielle stemningen. Målet i Rally Norway er å komme inn blant de fem beste, sier Mads Østberg som håper at mange østfoldinger kommer for å heie dem frem både på Bjerkebanen og langs løypene i Hedmark og Oppland.

-Vi har nå et startfelt som kvalitativt er sterkere enn det vi hadde i 2007. Citroën kommer som kjent med to team og fem biler. I tillegg har vi Ford-teamet som tok tredobbel-seier sist da Henning Solberg var på 3. plass. Petter Solberg er klar i sin Citroën, og nå har også Mads Østberg og Anders Grøndal meldt seg på blant favorittene. I tillegg har vi sterke førere som Eyvind Brynildsen, Andreas Mikkelsen og Sveinung Bieltvedt for å nevne noen i gruppe N, avslutter Rally Norways daglige leder Even Wiger.

Foto: Benjamin Ward