Norsk suksess i Danmark

Jyllandsringen_14_1
I helgen ble den danske racing-finalen kjørt på Jyllandsringen. Det var flere nordmenn representert og noen gjorde det veldig bra!

Toppklassen i Danmark, Auto-G DTC, tilsvarer NTCC i Norge. Disse to klassene kjøres som kjent sammen. Marius Nakken var best for de norske førerne før finalen med en fjerdeplass i poengtabellen. Han viste raskt at han mente alvor i den danske finalen, ved å sette den raskeste tiden av alle i kvalifiseringen!
I Super Polen presset han tiden ytterligere og noterte sin raskeste rundetid noensinne på Jyllandsringen, men det var en hake. De tre beste i mesterskapet; Casper Elgaard, Jan Magnussen og Ronnie Bremer, klarte å kjøre enda raskere!

Nakken fikk dermed starte fra fjerde boksen i første finaleheat. Det var en rotete start og Nakken mistet flere posisjoner. Elling Sebastian Aarvik endte opp i grusen og måtte bryte. Jan Magnussen og John Nielsen måtte ta seg til depotet med svært skadede biler og begge måtte bryte. Ronnie Bremer tok sin første seier i klassen noensinne på Rudskogen nylig, og nå viste han at hans fine form ikke var tilfeldig da han vant det første løpet foran Mikkel Johansen og Elgaard. Nakken leverte fin oppkjøring, og passerte mållinjen på 4. plass.

I det andre løpet sterter nummer åtte i første løp i pole, mens vinneren fra første løp har startposisjon 8. Dette betyr vanligvis både spenning og krasjer. Løpet startet uten store uhell og Nakken kom opp gjennom feltet da han dessverre fikk en knuff, og ble sittende fast i en sandfelle. Aarvik ble tvunget til å bryte med en løs oljeslange. Magnussen viste sin styrke og erfaring. Fra siste startboksen, kjørte han opp gjennom feltet og tok andreplassen bak Elgaard. Bremer ble tredjemann.

I den tredje og siste finale Nakken startet i midten av feltet. Han jobbet seg opp til en endelig sjetteplass. Aarvik ble påkjørt allerede på første runde og måtte bryte. Elgaard vant finalen før Bremer og Nicki Petersen. Mesterskapet ble vunnet av Elgaard foran Magnussen og Bremer med Nakken på en fin fjerdeplass. Nakken kan imidlertid trøste seg med at han vant ungdomsklassen, og han vant NTCC for tredje år på rad!
Jyllandsringen_14_2

Vi hadde ytterligere to norske førere i feltet, og det var Molly Pettit og Bjarne Nordal. Molly har slitt lenge med å finne rette sittestilling i bilen, og hun har derfor fått smerter i ryggen. I helgen hadde hun en helt ny stol, som var bedre for ryggen, men hun satt annerledes i bilen og Molly fikk problemer med å finne seg til rette. Under kvalifiseringen fikk hun igjen rygg-trøbbel og det var usikkert om hun ville kjøre finalene. Hun bet tennene sammen og kjørte de tre løpene. Som vanlig hadde hun hadde flere fighter med Bjarne Nordal. I siste heat hektet de også sammen, men begge var i stand til å fortsette og kjøre.
Idet første løpetkomMolly11. plass ogNordal på 14.I det andrekomNordal på 13. ogMolly på 15.Idet siste løpetkomNordal13. ogMolly14.

Jyllandsringen_14_3

Seven Racing ble sesongen avsluttet som en skandinavisk finale. I denne skandinaviske serien har også løp på Rudskogen og Race Week på Kinnekulle inngått. Hjem Steffen Hansen sto i pole, men bilen brøt sammen i startøyeblikket. Jørn Martin Aalerud tok ledelsen. Han ble utfordret, som så mange ganger før i løpet av sesongen, av junior Henrik Krogstad Men Aalerud klarte å holde unna og vinne foran Krogstad og Mirza Ahmetagic fra Danmark. Det var vanlig omvendt startoppstilling i det andre løpet, men det tok mindre enn en runde før Krogstad hadde tatt over ledelsen. Den ga han aldri fra seg selv. Han vant foran Aalerud og Hansen, som startet fra sisteplass. Krogstad har dermed vunnet alt i år, NM, Norgescup for junior og nå den Skandinaviske serien.
Det var ytterligere en norsk førere på Jyllandsringen i helgen. Det var Leidulf Nilsen som kjørte i Yokohama Supercup. Det ble en 11., 9. og 7. plass for Nilsen i finalene.