Norsk suksess i NEZ Crosskart

2 seiere og 7 pallplasser var status for de norske utøverne når første løp i NEZ mesterskapet ble arrangert i Höljes i helgen. Over 200 stilte til start og av disse var det rundt 50 norske.

I 250 ccm klassen ble det mye dramatikk før klassen fikk fullført sin A-finale. Det måtte to omstarter til på grunn av rullinger, men til slutt ble det norsk storeslem når Jacob Lyseng vant foran Ole Henry Steinsholt og Nikolai Haldammen.

Karl Peder Nordstrand vant 85 ccm klassen foran svenske Jonathan Rådström og Alex Lindeqvist.

Norge hadde også potensielle medaljekandidater i A-finalen i 125 ccm men også her ble det dramatikk i starten og når finalen endelig ble kjørt var det bare 1 nordmann igjen. Sindre Trøyterud kjørte inn til en flott 4. plass.

Svenske Andreas Carlsson sørget for svensk seier i 650 ccm, men det ble norsk på de to andre pallplassene da Even Heggelund og Kim Lorentzen tok henholdsvis andre- og tredjeplass.

Crosskart Xtreme har blitt den største klassen i NEZ-sammenheng med over 50 deltagere og Alexander Lie kjørte inn til tredjeplass.