Norsk tapetsering av seierspallen

ungarn_pall.jpgLars Øivind Enerberg, Knut Ove Børseth og Ole Kristian Nøttveit tapetserte seierspallen i divisjon 2 i norsk farger under dagens EM-runde i rallycross i Ungarn. I tillegg tok Sverre Isachsen ny seier i divisjon 1.

Sverre Isachsen virker uslåelig om dagen. I dag tok han sin andre strake seier i EM i rallycross, og øker nå ledelsen i EM-sammendraget.

-Nok en perfekt helg, hvor bilen, teamet og jeg fungerer helt utmerket. Det er rart med det, men når man har funnet flyten, slik som jeg har nå, så er det vanskelig å stoppe meg, sier Sverre Isachsen etter dagens seier i den ungarske EM-runden i rallycross.

Banen i Nyiradi i Ungarn passer både Sverre og hans Ford Focus godt, og han startet helgen med å være raskest på kvalifiseringen. Så gjorde han akkurat som i den forrige EM-runden i England med å være best i de innledende heatene og sikret seg dermed pole position i A-finalen. Og i A-finalen ledet han fra start til mål igjen.

s_isachen_ung_10.jpg

-Jeg fikk det ikke helt til i alternativsporet, som jeg må innom en gang i finalen, og da nærmet Michael Jernberg seg litt, men jeg slo han likevel med rundt sekundet og bilen min har ikke en skramme. Det er vel et tegn på at jeg faktisk hadde enda mer å gå på, men banen ble ganske oppkjørt etterhvert og da tok jeg det litt roligere, sier 39-åringen.

Sverre Isachsen ligger nå ni poeng foran Michael Jernberg i EM-sammendraget, og ligger godt an til å ta sitt andre strake EM-gull i den mest prestisjefylte rallycross-divisjonen. Fire av seks EM-runder er gjennomført, og det neste løpet er årets høydepunkt for mange. Da er det nemlig klart for den svenske EM-runden i Höljes ikke så langt fra den norske grensen, og der er det alltid en folkefest.

-Ettersom vi ikke har noen EM-runde i Norge i år, er det mange nordmenn som tar turen til Høljes, så det er et løp med mye stemning og over 20 000 tilskuere. Men vi satser fortsatt på at vi kjører en runde i det nordiske mesterskapet på Lyngås til høsten, så jeg får kjørt på hjemmebane i år også, avslutter Sverre Isachsen.

I divisjon 1 endte Ludvig Hunsbedt på 6. plass, mens Mats Lysen noterte årsbeste med 8. plass, og Guttorm Lindefjell kjørte inn til 12. plass. Morten Bermingrud endte på en 15. plass med sin Citroën.

I divisjon 1A hadde Andreas Bakkerud en god resultatmessig helg under denne fjerde EM-runden med en fjerdeplass. Han var imidlertid ikke fornøyd med sine egne prestasjoner i Ungarn.

Bakkerud slet hele helgen med å finne den riktige flyten og farten på en krevende og vanskelig bane.
– Jeg ble aldri helt fornøyd med min egen kjøring, og er sånn sett er en fjerde plass veldig bra. Mest dramatisk ble det imidlertid i finalen.
– Jeg ødela girboksen og mistet 2. giret helt. Det førte til at en pallplass glapp, og jeg tror jeg kunne hatt sjansen på en topp-plassering om bilen hadde holdt helt inn.

a_bakkerud_ung_10.jpg

Selv om Andreas ikke er helt fornøyd med sin egen kjøring gikk det ikke sakte i helga. Han hadde en femte og en tredje tid i første og andre omgang. I tredje omgang bommet han helt og snurret, en sur førerfeil forteller Andreas.
Det ga ham ett 5. spor i A-finalen. Ut i fra start ble det trangt og han havnet litt bak. Så smalt begge russerne i hverandre og satte seg selv ut av spill.
Det førte Andreas helt opp på en 3. plass, men han tapte en plassering på grunn av girkassehavariet.

Viktigst for Bakkerud var imidlertid sammenlagt poengene han plukket med seg i dag.

– Alle de sterke russerne er bak meg i dag, og dermed tar jeg godt innpå i kampen om sammenlagt medaljene. Jevnt i A-finale er også målet vårt i år, så sånn sett ble det jo en ganske bra helg, sier Andreas. Han ligger nå på fjerdeplass også sammenlagt i EM.
NRK1 sender fra dagens EM-runde i kveld klokken 00.05.

Resultater fra årets 4. EM-runde i rallycross i Ungarn:

Divisjon 1
1. Sverre Isachsen, Norge
2. Michael Jernberg, Sverige
3. Kenneth Hansen, Sverige
4. Stig-Olof Walfridsson, Sverige
5. Jos Kuypers, Nederland
6. Ludvig Hunsbedt, Norge
8.Mats Lysen, Ford Fiesta
12.Guttorm Lindefjell, Škoda Fabia
15.Morten Bermingrud, Citroën C4

Divisjon 1A:
1.Jaroslav Kalný, Peugeot 206 (CZ)
2.Zden?k ?ermák, Škoda Fabia (CZ)
3.Johan Larsson, Citroën C2 (S)
4.Andreas Bakkerud, Peugeot 206 (N)

Divisjon 2:
1.Lars Øivind Enerberg, Ford Fiesta (N)
2.Knut Ove Børseth, Ford Fiesta (N)
3.Ole Kristian Nøttveit, Citroën Xsara (N)
7. Per Magne Røyrås, Peugeot 206

Sammenlagtstilling etter 4 av 10 EM runder:

Divisjon 1:
1. Sverre Isachsen (N) 74
2. Michael Jernberg (S) 65
3. Kenneth Hansen (S) 58
4. Liam Doran (GB) 53
8. Ludvig Hunsbedt (N) 24
8. Mats Lysen (N) 24
15. Kjell Arne Smerud (N) 12
16. Guttorm Lindefjell (N) 11
23. Morten Bermingrud (N) 6
Divisjon 1A:
1. Zdenek Cermak (CZ) 62
2. Timur Timerzyanov (RUS) 60
3. Ildar Rakhmatullin (RUS) 57
4. Andreas Bakkerud (N) 48

Divisjon 2:
1. Knut Ove Børseth (N) 74
2. Ole Kristian Nøttveit (N) 62
3. Derek Tohill (IRL) 59
5. Lars Ø. Enerberg (N) 43
10. Per Magne Røyrås (N) 21