Norske førere i tet i NEZ mesterskapet i Crosskart

To runder er gjennomført i NEZ-mesterskapet i Crosskart. Første løpet gikk på Tommelilla i Sverige og NMK Melhus stod for det andre løpet 23.-24. juli, på Bollandsmoen. Arrangøren gledet seg til å arrangere et internasjonalt løp og forberedte seg godt på å motta førere fra hele NEZ-regionen. At det bare ble et 40-talls førere som kom til Bollandsmoen la ikke demper på arrangementet som NMK Melhus gjennomførte med glans.

I 85-klassen kjørte Linus Gimle Enger inn til seier foran Lorns Per Ola Dullum og Jørgen Sørlie. Dette var Linus sin andre seier i mesterskapet og han leder dermed foran Jørgen Sørlie og Peder K. Johansen. Peder ble nummer 6 på Melhus.

Også i 125-klassen ble det samme vinner som på Tommelilla i det Patrick Ruud vant A-finalen på Melhus. Han vant foran Jonas Sørlie og Simen Johansen. Patrick leder dermed NEZ-mesterskapet i klassen foran Simen på andre plass og Jonas på tredje. Bare to poeng skiller disse to gutta.

650-klassen er den eneste klassen vi ikke fikk en norsk vinner. Her er det svenske Noel Eliasson som dominerer. Han vant foran Stinius Kvernrød og Mats Samuelsen Lislevand. Mats ligger dermed som nummer 2 i mesterskapet, men bare 2 poeng foran Stinius og danske Rasmus Andersen på tredjeplass.

Robin Grana Sandene gjentok suksessen fra Tommelilla og vant også på Melhus i Xtreme. Han vant foran Alexander Heum og svenske Rasmus Brunnkvist. Han har der med en god ledelse i mesterskapet foran Jonatan Hoffman og Rasmus Roos, begge fra Sverige.

Troy Petersen var eneste deltager i klassen for 250-ccm. Klassen hadde ingen deltagere på løpet i Sverige.

Neste løp går 20.-21. august i Estland, dette er siste løp i mesterskapet.