Norske førere kjemper i Riga

Runde 5 og 6 i RallyX Nordic kjøres denne helgen i Riga i Latvia, med flere norske førere som kjemper i toppen i forskjellige klasser.

 

Rune fem kjøres allerede i dag (fredag) og kan følges på live stream her RallyX TV here.  Sjette runde av RallyX Nordic kjøres på søndag og det er på Bikerneiki-banen løpene kjøres.
I klassen for Supercar er det tre norske førere blant de fem beste etter de fire første løpene i mesterskapet. Sondre Evjen er den som ligger best an på 3.plass med sin Audi S1. Johan Kristoffersson leder foran Niclas Grönholm.

Thomas Bryntesson i VW Polo ligger på 4. plass, mens Ole Chr. Veiby er på en 5. plass foran helgens to runder. I tillegg til disse tre er også Frank Valle (Ford Fiesta) og Hans-Jøran Østreng (Hyundai i20) på startstreken i Riga. Østreng ligger på en 14. plass sammenlagt.
I Supercar Lites ligger Ole Henry Steinsholt på en 3. plass foran helgens to runder. Han ligger bak de to svnske førerne Simon Olofsson og Martin Enlund.
Eirik Berget ligger på 14. plass, mens Lars Erik Haug ligger på en 17. plass i Supercar Lites. De er også på plass i Riga.

I CrossCar senior er det norsk ledelse så langt. Thomas Eek Murstad topper med sine 84 poeng. Han er kun to poeng foran Patrik Hallberg, og ni poeng foran Oskar Andersson.

I CrossCar junior ligger Karl Peder Nordstrand på en 4. plass etter fire runder. Han er 25 poeng bak lederen Mikael Uitto fra Finland.
Oliver Sollie følger på en fin sjetteplass, 13 poeng bak Nordstrand. Dennis Vik er på en 13. plass, og Eirik Steinsholt på 17. plass.

I klassen for 2WD open er Jonas Dalseth Jacobsen best av våre med en 3. plass så langt i sin VW Polo. Simen EWngsvik, også i VW Polo, ligger på en 8. plass. Markus Johannessen er på 11. plass, Fredrik Ågedal på 13. plass og Sander Engsvik på en 14. plass. Av de norske er det kun Dalset Jacobsen og Simen Engsvik som står på startlisten i Riga.

RallyX Nordic avsluttes i Strängnäs ved Stockholm helgen 23.-24. juli.

 

Startlister Riga her RallyX Entry List Riga 2022

LIVE gratis stream her: RallyX TV here.