Norske medaljehåp

Siste runde i RallyX Nordic kjøres denne helgen i Strängnes i Sverige, og flere norske førere kjemper om medaljer i de forskjellige klassene.

 

Det er runde 7 som kjøres i Strängnes på lørdag og søndag. Løpene kan følges på live stream her RallyX TV here.  Klokken 11.30 på lørdag kjøres første innledene omgang. Totalt kjøres tre omganger lørdag, mens fjerde omgang og finaler kjøres søndag.

 

I klassen for Supercar er det tre norske førere blant de seks beste etter de seks første løpene i mesterskapet. Thomas Bryntesson i VW Polo er den som ligger best an av våre på en tredjeplass. Han plukket godt med poeng i de to siste rundene i Riga og har 104 poeng. Både Johan Kristoffersson og Niclas Grönholm står med 113 poeng, og de er absolutt innen rekkevidde for Thomas.

Sondre Evjen i Audi S1 ligger på en 4. plass, kun fire poeng bak Bryntesson.  Ole Chr. Veiby er på en 6. plass foran helgens finale med sine 85 poeng. Hans Jøran Østreng er på 9. plass med sin Hyundai i20 med 44 poeng.
Det er slik at de fem beste resultatene er tellende for hver fører. Alle de fire norske i teten har allerede fem tellende løp, så de må altså forbedre sine tidligere plasseringer for å øke sin poengsum.

I Supercar Lites ligger Ole Henry Steinsholt på en 3. plass foran helgens avslutnings-løp. Han ligger bak de to svenske førerne Simon Olofsson og Martin Enlund.Ole Henry har 100 poeng og er kun fire poeng fra sølvplass
Eirik Berget ligger på 13. plass, mens Lars Erik Haug ligger på en 15. plass i Supercar Lites. De er også på plass i Strängnes.

I CrossCar senior ligger Thomas Eek Murstad på tredjeplass med sine 97 poeng. Thomas ledet klassen før de to rundene i Riga, men han har også poeng i alle løp til nå og måtte dermed stryke et resultat allerede i forrige runde. Han er åtte poeng bak Patrik Hallberg på andreplass, mens det er 18 poeng frem til Oskar Andersson i ledelse.
Nikolai Haldammen gjør et spennende innhopp i CrossCar i Strängnes,

I CrossCar junior ligger Karl Peder Nordstrand på en 5. plass etter seks runder. Han er 25 poeng bak lederen Mikael Uitto fra Finland, og har sju poeng opp til bronseplassen.
Oliver Sollie følger på en fin sjetteplass, 22 poeng bak Nordstrand. Dennis Vik er på en 12. plass, og Eirik Steinsholt på 18 . plass.

I klassen for 2WD open er Simen Engsvik best av våre med en 3. plass så langt i sin VW Polo. Simen har så langt poeng i kun fire løp, så han har gode muligheter for å forbedre sin plassering i helgen. Det er 16 poeng frem til sølvplass.

Jonas Dalseth Jacobsen, også han i VW Polo, ligger på en 6. plass. Markus Johannessen er på 12. plass, Fredrik Ågedal på 14. plass og Sander Engsvik på en 16. plass.

 

LIVE gratis stream her: RallyX TV here.