Norske rallycrosseliten til RallyX i Arvika


DA1D2686-3

STCC och norsk rallycross samarbeider. Når RallyX arrangeres i Arvika 1. august inngår det norske mesterskapet i Supercar (klasse 4) i konkurransen.

– Det är väldigt viktigt för RallyX att bygga en relation till våra grannländer. Det här är ett led i vår framtidsvision att göra RallyX till en nordisk serie, sier Jonas Lundin, vd på STCC AB.

– Et samarbeide mellom STCC AB och rallycrosseksjonen i Norge om framtidige arrangement er på linje med norsk rallycross ønske om en sterk og framtidsrettet serie for våre Supercar-førere. Et samarbeide med STCC AB er et steg i riktig retning for at vi felles skal kunne bygge en sterk och publikumsattraktiv serie, sier Trond Bakkom, i Norges Bilsportforbunds rallycrosseksjon.

– Med vår historia inom rallycrossporten ser vi verkligen fram emot norska förare i Rally X Arvika. Vi hoppas på en stor publikuppslutning från båda sidor av gränsen och att vi får en fantastisk dag tillsammans, säger Anders Andersson, ordförande i MK Team Westom.

Nærheten til Norge og den store rallycrossinteressen i västra Värmland gjør Arvika og Westombanen til den optimale banen for en felles mesterskapskonkurranse i rallycross. Arvika er den fjerde og nest siste konkurransen i årets RallyX serie, rallycrosserien for klassene Supercar og Supercar Lites. Også Supercar Lites serien har norske førere, blant annet Thomas Bryntesson som ble kåret til Bilsporttalentet 2014 av Norges Bilsportforbund.

RallyX startet i Skövde 8.-9. mai og fortsatte videre i Strängnäs (11. juni). Neste runde går i Kalix (18. juli) før den svenske – og norske – eliten kommer till Värmland 1. august.

Det norske mesterskapet startet i Vikersund 1.-2. mai og neste runde var Lånke 6.-7. juni som ble avbrutt og dermed ikke tellende.

Etter løpet i Arvika gjenstår bare finalen på Momarken for nordmennene og Solvalla i Stockholm 11-12 september for svenskene.

Sverige og Norge er to land med sterk tradisjon og store fremganger innen rallycrossen. Petter Solberg er regjerende verdensmester og med 14 EM-titler er Kenneth Hansen den mest fremgangsrike føreren noengang.

Per Eklund, Martin Schanche, Lasse Larsson, Sverre Isachsen, Olle Arnesson och Eivind Opland er andre eksempler på svenske og norske førere som har sørget for at begge landene alltid har hatt en ledende posisjon innen sporten.

Innbydelse/tilleggsregler til løpet i Arvika 1. august

NM stillingen i klasse 4