Norske sølvmedaljer

Thomas Bryntesson (Supercar) og Ole Henry Steinsholt (Supercar Lites) sikret norske sølvmedaljer da RallyX Nordic ble avsluttet i Strängnes i Sverige i helgen.

Thomas Bryntesson i VW Polo måtte se seg slått av finske Niclas Grönholm og vår egen Sondre Evjen i finalen i Strängnes. Men en tredjeplass holdt til å sikre sammenlagt-sølv bak Grönholm.

Evjens andreplass i Audi S1 i helgen sikret ham bronse, slik at vi fikk to norske førere på pallen.
Ole Christian Veby endte på en 6. plass med sin Audi S1 i helgen, og på sjetteplass sammenlagt i RallyX Nordic.
hans Jøran Østreng deltok også i Strängnes og kjørte inn til en 8. plass med sin Hyundai i20. Sammenlagt holdt til 9.plass for Østreng.

Det var altså årets 7. og siste runde i mesterskapet som ble kjørt i Sverige, og det skulle bli mer norsk jubel i Strängnes.
I Supercar Lites kjørte Ole Henry Steinsholt inn til en andreplass bak Simon Olofsson. Dermed avanserte også Ole Henry fra tredje og opp til andreplass sammenlagt og sikret altså den andre norske sølvmedaljen.

Eirik Berget kjørte inn til 12. plass i helgen og endte på 13. plass sammenlagt. Lars Erik Haug kjørte inn til 15. plass i Supercar Lites i Strängnes og endte på samme plassering sammenlagt.

I CrossCar senior sørget Thomas Murstad for norsk bronse. Han kjørte inn til en sterk andreplass i helgen, og det holdt til bronse sammenlagt. Simen Trøyterud og Jan Emil Wilsberg kjørte inn til henholdsvis fjerde og femteplass i helgen. De endte på henholdsvis 15. og 20. plass sammenlagt. Wilsberg har kjørt kun avslutningsløpet i serien. Nikolai Haldammen gjorde også et innhopp i Strängnes og kjørte inn en 11. plass.

I CrossCar junior har Karl Peder Nordstrand vært med blant de beste gjennom hele sesongen, og hadde en teoretisk mulighet til å ta medalje. Karl Peder endte på en 4. plass i avslutningsløpet, og dermed ble det 5. plass sammenlagt.

Dennis Vik kjørte inn til 6. plass og endte på 11. plass sammenlagt. Olliver Solli endte på 17. plass i helgen, og på en 6. plass sammenlagt i Cross Car junior.

I klassen for 2WD open var det ingen norske deltagere i Strängnes. Simen Engsvik endte allikevel på 4. plass sammenlagt i denne klassen.