Norske studenter med storeslem

shell eco vinnerDet ble storeslem for studentene fra NTNU under årets Shell Eco-marathon. I tillegg til å bli nummer tre i konkurransen, vant de prisen for både beste design og beste kommunikasjon.

– Dette har vært et fantastisk arrangement for oss. Vi var storfornøyde med tredjeplassen i løpet, og da vi senere vant prisene for beste design og beste kommunikasjon, stod jubelen i taket, forteller Vanja Gjelstenli fra NTNU-teamet.

 

Bilen til NTNU klarte å kjøre nesten 2000 kilometer på en energimengde tilsvarende en liter bensin, og det holdt til tredjeplass. Men det var på banketten etter løpet, at det norske laget virkelig fikk vist seg frem.

Først vant de prisen for beste design, etter denne begrunnelsen av juryen: Juryen ble imponert over de aerodynamiske linjene på bilen, dekoren og plasseringen av solcellepanelene. Bilen hadde en sterk identitet hvor ingen ting var overlatt til tilfeldighetene når det gjaldt farger og grafikk.

 

Til stor jubel ble det norske teamet ropt opp på scenen, før de måtte ned igjen for å bli fotografert av pressen. Men da de stod der ble de igjen ropt opp som vinnere av kommunikasjonsprisen. Juryens begrunnelse var som følger: Teamet har demonstrert en velorganisert og profesjonell strategi, både i forhold til tradisjonelle og nye medier. De har egne PR-medarbeidere i teamet, og har vært flinke til å ha en grafisk identitet på alt materiell.

– Shell Eco-marathon har gått over all forventning for oss. Vi er kjempefornøyde med innsatsen, og hele teamet har gjort en strålende jobb, sier Gjelstenli.

 

Shell har vært aktiv i Norge siden 1912. Våre virksomhetsaktiviteter inkluderer leting og produksjon av olje og gass (oppstrøm), og raffinering, salg og markedsføring av petroleumsprodukter (nedstrøm). Vårt hovedkontor ligger i Sola kommune utenfor Stavanger. Oppstrømsvirksomheten har også kontorer i Kristiansund og Aukra, mens nedstrømsvirksomheten blir ledet fra Oslo.

 

Våre virksomheter i Norge

A/S Norske Shell er en betydelig aktør i Norge, og er det største internasjonale olje- og gasselskapet på norsk sokkel. Shell er operatør for oljefeltet Draugen og gassfeltet Ormen Lange i Norskehavet.

 

Shell har et nettverk på om lag 420 biliststasjoner og er representert i alle landets fylker.

Totalt sysselsetter A/S Norske Shell rundt 1.100 personer.

 

Ansvarlig energi

Ansvarlig drift i samsvar med våre kjerneverdier ærlighet, integritet og respekt for mennesker, samt innsats for å redusere miljøkonsekvensene av vår virksomhet, er avgjørende for å møte den energiutfordringen verden står overfor, og sikre vår suksess på lang sikt.