Norske triumfer i Høljes

The Magic Weekend i Høljes bød på både opp- og nedturer for de norske førerne. Det ble kjørt både EM og VM for SuperCar, EM i Super1600 i tillegg til RX2 Series. Marius Bermingrud er en av 3 norske førere som satser på full EM-serie i år og løpet i Høljes var det 3 i serien. Han har aldri tidligere vært på pallen, men når han først skulle innta det denne var det like greit å gå helt til topps. Marius var blant de beste i alle innledende omganger unntatt 4. omgang hvor han gjorde en feil som forårsaket at han fikk en veldig dårlig tid på grunn av punktering. Likefullt var han nummer 4 etter de innledende omgangene. Han vant semifinalen og i finalen ledet han fra start til mål. Å vinne i Høljes er noe alle drømmer om og det var en strålende fornøyd Marius som oppnådde denne drømmen foran nærmere 50 000 tilskuere. Espen Isaksætre kjørte også semifinale hvor han ble nummer 5. Det var hans første løp for sesongen i EM-serien.

Også i RX2-serien ble det norsk suksess idet Ben-Philip Gundersen kjørte først over målstreken i finalen. Ben-Philip hadde en litt mer trøblete inngang til finalene, men var likefullt nummer 5. Semifinalen gikk klokkerent og finalen ledet han fra start til mål. Det var Ben-Philip sin første seier i årets serie og da smaker det godt at det nesten foregår på «hjemmebane» for Flisa-gutten. Petter Leirhol så ut til å ha funnet farten denne helgen helt til det gikk galt i 3. omgang hvor han rullet. Han hadde fortsatt mulighet til å nå semifinale, men et drivakselbrudd i 4. omgang satte en stopper for det.

I EM SuperCar ble det ingen stor norsk suksess. Thomas Bryntesson kjempet helt i toppen hele helgen og var kvalifisert til semifinale, men etter 4. omgang fikk han problemer med motoren og kom aldri til start i semi. Når han argeste konkurrent Robin Larsson vant løpet  blir det vanskelig for Thomas å kjempe om seieren i serien. Han ligger nå på 3. plass sammenlagt med samme poengsum som 2. plassen. Det gjenstår 3 av 6 løp i serien. Sondre Evjen kjører også full EM-serie og var kvalifisert til semi-finale hvor han ble nummer 4 og dermed ingen finale. Hans-Jøran Østreng var kanskje den norske som var mest fornøyd av SuperCar førerne denne helgen. En drøm gikk i oppfyllelse når han stilte til start på Lånke for første gang i en SuperCar. Det ble ingen suksess da bil ikke fungerte som den skulle. I Høljes gikk det mye bedre og Hans-Jøran kvalifiserte seg til semi-finale hvor han også ble nummer 4.

Det så lenge ut til at dette skulle bli Andreas Bakkerud sin helg i VM-klassen. Han var best i to av omgangene og stod på toppen av resultatlisten etter innledende omganger. Dessverre ble det nedtur med tekniske problemer i semi-finalen og dermed gikk finalen uten noen nordmenn. En finale som ble vunnet av Sebastian Eriksson som gjorde drop-in i VM-klassen denne helgen. En særdeles populær vinner i Høljes.

Resultater fra løpet

Resultater sammenlagt

Foto: Rune Johannesen