Norske unggutter opplevde magien i Höljes

Bakkerud 2Mange norske førere har en drøm om å oppleve «The magic weekend» i Höljes, og føle på stemningen det er når man gjør det bra på dette løpet. Andreas Bakkerud var den som stod for den største magien i Höljes med å gjenta prestasjonen fra Lånke og nok en gang bestige det øverste trinnet på seierspallen. Med hundrevis av magiske bergensere og tusenvis andre nordmenn på tilskuerplass leverte han kjøring til 20 i stil. Bergenseren er inne i en god trend nå og spiser seg inn på Ekström og Solberg i teten sammenlagt. VM SuperCar skal nå over til Canada og kjøre neste runde 5. august.

Gundersen 3I TouringCar er det mye norsk. Hele 16 av 21 startende var norske og når en svensk fører vant på Lånke, var det vel på sin plass at en norsk fører gikk til topps i Sverige. Ben-Philip Gundersen var best av alle etter innledende omganger, vant semifinalen og gikk til slutt til topps i finalen også. En finale han ledet fra start til mål. Det var bare Magda Andersson som ikke var norsk i finalen og de norske gutta var da generøse nok til å dele pallen med den svenske jenta som ble nummer to. Petter Brauten var nok like fornøyd som Gundersen i det han fikk sin første pallplassering i EM med sin tredje plass. Men best av alle var altså Solør-føreren og han gikk dermed til topps i EM sammendraget, foran Magda Andersson. Fredrik Magnussen som ledet foran dette løpet kom ikke til finale ligger dermed på 3. plass før neste runde som for denne klassen kjøres i Riga første helgen i oktober.

Isaksætre 2Super1600 er den klassen hvor mange nordmenn ikke får sjansen til å delta på grunn av begrensning på antall deltagere, og Glenn Haug og Espen Isaksætre utgjorde den norske kontingenten i denne klassen. Haug fikk tidlig problemer med bilen og kom aldri til noen finale. Men Isaksætre kjørte klokt og raskt i alle innledende omganger samt semifinalen. Han var dermed kvalifisert for beste startspor i finalen. Han tok ledelsen i finalen også, men bak trykket en dansk Ulrik Linnemann og gav tydelig uttrykk for at han hadde lyst til å vinne dette løpet. Og det gjorde han også. Linnemann tok alternativsporet noen runder før Isaksætre og da Isaksætre måtte inn var banen åpen for Linnemann som med seieren i Höljes gikk til topps  i EM for Super1600. Isaksætre kom inn til en flott andreplass og var storfornøyd med den plasseringen. En plass på pallen var nok en drøm som gikk i oppfyllelse.

Rustad 1I EM for SuperCar var det flere nordmenn som gjorde det bra og det var mye action i den klassen. Etter innledende omganger var det Tord Linnerud som var best av de norske på en fjerdeplass. Med seg fikk han også Alexander Hvaal på niende og Tommy Rustad som tolvte og siste mann inn i semifinalene. Alle tre gikk videre til finalen og det var Rustad som til slutt ble best av nordmennene med tredjeplass. Han kjørte i mål som nummer fire, men Kiss ble senere utelukket fra sin tredjeplass. Linnerud ligger nå på andre plass i EM og Rustad på femte før de to siste rundene i Barcelona og Riga.

Thomas Bryntesson ble nummer fire i RXLites etter at han måtte to ganger i alternativsporet på grunn av tyvstart i finalen. I RXLites cupen leder nå Raymond med to poeng på Bryntesson.