Norske VM-førere på hjemmebane

A_Mikklesen_15_Swe
Det vil være norske førere eller kartlesere i ti av de 58 bilene som deltar i helgens Rally Sweden. I spissen for disse stiller Andreas Mikkelsen og Mads Østberg som begge er blant favorittene når VM-sirkuset kommer til Norge og Sverige.

Med Mikkelsen på andreplass i VW Polo WRC og Østberg på en fjerdeplass i Ford Fiesta WRC i årets VM-åpning, Rally Monte Carlo, er det all mulig grunn for det norske publikummet til å møte opp i hopetall når de VM-favorittene kommer til Norge og Grue kommune i Hedmark på fredag. Første dag av det svenske VM-løpet Rally Sweden kjøres delvis i Norge. I tillegg til Mikkelsen og Østberg er det mange andre spennende norske førere som skal i aksjon.

2016 World Rally Championship / Round 01 /  Rally Monte Carlo // 21st - 24th January, 2016 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Det er femte året på rad nå at det er et svensk/norsk samarbeid om Rally-VM, og at en dag av løpet er lagt til Norge.
-En flott mulighet for det norske publikummet til å se våre VM-førere på hjemmebane. Vi er en av verdens ledende rallynasjoner, og årets sesongåpning var storartet sett med norske øyne.  For både Andreas og Mads blir Rally Sweden svært viktig, og støtte fra det norske publikummet kan bli avgjørende, sier Generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud

 

Årets andre VM-runde starter på Färjestad travbane i Karlstad torsdag kveld, og allerede på fredag formiddag inntar deltagerne Norge. Løpets andre fartsetappe Röjden starter i Sverige, går inn i på Finnskogen i Norge før den har målgang i Sverge igjen. Etter den kjøres etappen Svullrya utelukkende på norsk jord, og etter et opphold på Kirkenær i Grue kjøres begge etappene en gang til. Den populære arenaen på Kikrenær er dessverre avlyst på grunn av værforholdene de siste dagene.

Tre norske førere er påmeldt i WRC-klassen. Mads Østberg/Ola Fløene, Andreas Mikkelsen/Anders Jæger og Henning Solberg/Ilka Minor.

– Jeg var så nærme å vinne fjorårets løp. Det var en stor nedtur da vi havnet i brøytekanten og mistet seieren. Dette har jeg lagt bak meg nå, selv om jeg er veldig revansjesugen. Jeg har mange gode minner fra løpet. Det var her jeg var på pallen for første gang i VM-sammenheng. I tillegg er jo dette hjemmebane for meg. Synd at de to publikumsetappene på Kirkenær er avlyst, men jeg håper at mange av de som hadde tenkt seg dit tar en tur ut på etappene i skogen i stedet, forteller Andreas Mikkelsen, som fikk en meget god start på sesongen med andreplass i VM-åpningen i Monte Carlo sammen med sin nye kartleser Anders Jæger.

A_Grondal_16_sigd2
Ellers er hele fire norske førere påmeldt i WRC2 med R5-biler, og i tillegg er Morten Abrahamsen med som kartleser for svenske Fredrik Åhlin i denne klassen. R5 er klassen like under WRC. Det er firehjulsdrevne biler med noe mindre motoreffekt.

NM-lederen Anders Grøndal/Miriam Walfridsson er på plass med i sin Ford Fiesta R5. Fjorårets vinner av den internasjonale DMACK Fiesta Trophy, Marius Aasen/Veronica Engen får sin debut i Fiesta R5. Fjorårets norgesmester Eyvind Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson kjører for Ford fabrikksteam i en Fiesta R5. I tillegg stiller Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen i en Skoda Fabia R5. Veiby vant R3-klassen i en tohjulsdreven Citroën DS3 i Rally Monte Carlo og var sølvvinner i fjorårets junior-VM i rally.

Unge Oscar Solberg, sønn av Henning, nevø av Petter Solberg og halvbroren til en av de store favorittene i R5-klassen, Pontus Tidemand, gjør VM-debut med sin Subaru Impreza. Sammen med kartleser Øyvind Beckstrøm ligger han på en andreplass i NM etter årets to første løp.

Det er ikke bare blant deltagerne det er mange norske norske aktører. Også i løpsledelsen i Rally Sweden er det mange norske i sentrale posisjoner, med løpsleder Stig Rune Kjernsli i spissen.

E_Brynildsen_16_finnskog

Fredag 12. februar er den norske dagen av løpet, med følgende etapper:

SS2 kl. 08.51 Torsby 1
SS3 kl. 09.53 Röjden 1
SS4 kl. 10.53 Svullrya 1

SS7 kl. 13.18 Svullrya 2
SS8 kl. 14.13 Röjden 2
SS9 kl. 15.28 Torsby 2

Norske førere/kartlesere i Rally Sweden

Andreas Mikkelsen/Anders Jæger………..…..VW Polo WRC
Mads Østberg/Ola Fløene……………………..…Ford Fiesta WRC
Henning Solberg/Ilka Minor (A)………..……..Ford Fiesta WRC
Anders Grøndal/Miriam Walfridsson (S)..…Ford Fiesta R5
Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson (S)..Ford Fiesta R5
Marius Aasen/Veronica Engan…………………Ford Fiesta R5
Fredrik Åhlin (S)/Morten E. Abrahamsen…Ford Fiesta R5
Ole Chr. Veiby/Stig Rune Skjærmoen………Skoda Fabia R5
Oscar Solberg/Øyvind Beckstrøm……………Subaru Impreza WRX
Henrik Elvestad/Bernt Kollevold……….…….Skoda Fabia R2

 

 

Komplett startliste:

http://www.rallysweden.com/sv/tavlingen/entries-wrc/
Tidsskjema og kart:
http://www.rallysweden.com/sv/tavlingen/maps-itinerary/

 

Mer info på Facebook:

https://www.facebook.com/OfficialRallySweden?fref=ts

 

Rally Sweden på Internett: http://www.rallysweden.com/