Norgesmesterne kåret i Crosskart

Det ble akkurat så spennende som det lå an til når NM og Crosskart Jr. Cup skulle avgjøres på Grenland. 70 deltagere stilte til start og arrangørklubben NMK Grenland sørget for at alt ble lagt til rette slik at det skulle bli en bra konkurranse.

I Crosskart Jr. Cup hadde Karl Peder Nordstrand en bra ledelse før løpet og denne tok han vare på på best mulig måte med å vinne løpet. Men om sølv- og bronsemedaljen var det mye mer åpent og der ble det spennende fordi de som lå best an til de plassene måtte finne seg i å kjempe litt bak topplasseringene. For det var Aron Stjern Rød som kjørte inn til andre plass og Sebastian Myhr Bjerkli til tredjeplass i løpet. Disse lå imidlertid litt for langt bak medaljesjansen. Eirik Steinsholt lå på fjerdeplass før løpet men med 5. plass i A-finalen klatret han til 2. plass sammenlagt, med Emil Bujordet på 3. plass. Det skilte til slutt bare 2 poeng mellom 3. og 5. plass i klassen.

For Markus Gimle Enger og Sindre Trøyterud gjaldt det rett og slett å komme foran den andre i mål i 125 ccm-klassen, da Enger bare hadde et poengs ledelse på Trøyterud. Og Trøyterud ganske bestemt på at han skulle være først i mål og sikre gullmedaljen. Han ledet fra start til  mål med Enger på andre plass. Fredrik Weass hadde 3. plass innen rekkevidde men en 7. plass i løpet gjorde det allikevel litt spennende. Heldigvis for han holdt det akkurat da hans argeste konkurrenter riktignok kom foran han på resultatlisten, men ikke langt nok opp til at de kunne ta fra han bronsemedaljen. Det var Robin Grana Sandene som kom på 3. plass i løpet.

Adrian Austad kjørte bare sitt andre løp for sesongen, men han var i det umulige hjørnet for de andre konkurrentene denne dagen, han vant alle omganger og A-finalen i klassen for 250 ccm. Mats Brustad som ledet NM, kjørte inn til andre plass og sikret gull i NM. Martin Kongsli ble nummer 3 i løpet foran Jon Arne Aass Weberg, men i NM vant Weberg sølv og Kongsli bronse.

Nikolai Haldammen er tidligere norgesmester i 250 ccm og kjører sin første sesong i 650 ccm-klassen. Før helgens løp lå han på andreplass et poeng bak Kim Lorentzen og disse to kunne også da avgjøre NM ved å komme foran den andre i mål. Og det var nettopp slik det ble. Haldammen vant løpet foran Lorentzen og slik ble det da også i NM-sammendraget. Bak disse to var det kamp om bronsemedaljen. Mats S. Lislevand ble nummer 3 i løpet, men det var Ove Michael Eide som til slutt kapret bronsemedaljen. Han lå som nummer 4 før løpet, ble nummer 4 i løpet og det var godt nok til 3. plass sammenlagt.

Aleksander Wiik var fast bestemt på å gi Finn Erik Løberg kamp om gullet i Crosskart Xtreme. Han lå 3 poeng bak i sammendraget før løpet og med å bytte  motor før løpet ønsket han å stille godt rustet for kampen. Men dessverre gikk det ikke helt som han ville. Allerede i første omgang sa motor takk for seg og i tillegg startet det brann i karten som følge av skaden i motoren. Dermed ble det aldri den kampen som både Wiik og Løberg hadde sett frem til. – Det var ikke slik jeg ønsket å avgjøre medaljekampen, sa Løberg etterpå. Wiik hadde imidlertid godt nok med poeng til at sikret sølvmedalje, tross uhellet, et poeng foran Johan Bergan. Løberg vant løpet foran danske Søren Jelsbak og Johan Bergan.