Ny bil og knapp seiersmargin for Grøndal

Det var ingen stor seiersmargin da Anders Grøndal/Marius Fuglerud sikret seg seier i NM-runden Rally Sørland i går.

Grøndal og Fuglerud kom til Mandal med ny bil og nytt bilmerke. En Skoda Fabia R5 var innleid fra svenske Mathias Ekström, og det skulle vise seg å bli suksess. Men de fikk hard kamp av vinneren i forrige NM-runde, Frank Tore Larsen. Larsen hadde med seg Morten Erik Abrahamsen som kartleser på lørdag og var til slutt bare 2,2 sekunder bak Grøndal i mål.
Det var tre etapper i årets Rally Sørland. Alle etappene ble kjørt to ganger, i et noe redusert NM-arrangement på grunn av Korona-pandemien. Men det var nesten 100 km med SS deltagerne måtte gjennom.

Sørlandets egen Svein Frustøl med Eirik Spilling i kartleserstolen kjørte inn til tredjeplass totalt med sin Ford Fiesta R5. Det var Trond Sveinsvoll og Kenneth Johnsrød som lenge kjempet om denne plasseringen, men begge fikk problemer etter hvert.
På en fjerdeplass totalt fulgte beste Gruppe N-fører (klasse 13), Geir Helge Frøslid med kartleser Øyvind Rødsjø Beckstrøm i sin Subaru Impreza. Martin Nygård, som vant denne klassen i Rally Grimstad, endte 9.7  sekunder bak Frøslid på 5. plass, også han i Subaru.

Steve Røkland ble best i internasjonal klasse med tohjulsdrift og endte på en 7. plass totalt sammen med kartleser Jørgen Eriksen. De var alene i mål i R2-klassen denne gangen. Ola Nore Jr og Veronica Engan forsvant ut av løpet med tekniske problemer allerede på SS1.

Best i nasjonal klasse med tohjulsdrevne biler ble hjemmefavoritt Søren Snartemo som hadde børstet støvet av sin BMW M3 og hadde med seg sin datter Emilie i kartleserstolen. De endte på en fin 8. plass totalt og var 9.3 sekunder foran NM-leder Jan Egil Halland.

Kristiansands Automobilklubb stord for et godt arrangement til tross for alle utfordringer man må takle som arrangør i disse Korona-tider.