Ny EM seier for Andreas Bakkerud

bakkerud_por.jpgJevn god kjøring, og et taktisk godt valg i finalen sikret den andre strake EM seieren for Andreas Bakkerud. Etter to runder leder han nå EM sammendraget solid.

– En perfekt åpning på sesongen, jeg er utrolig fornøyd med å vinne her i dag for det var absolutt ikke noe olabil-løp, men veldig tøff og jevn konkurranse.

– Jeg var veldig fokusert på å få en best mulig start i A-finalen slik at jeg kunne ta alternativsporet på første runde. Fra fjerde startspor, og i andre rekke kom Bakkerud veldig godt ut, og inn i første sving ble det meget jevnt.
– Jeg hadde begge beina på bremsen, og ene hånda på brekket. Tror aldri jeg noen gang har bremset så seint, men klarte akkurat og legge meg inn tidsnok i utgangen av alternativen og kom ut som nummer tre, forteller Andreas.

Andreas var raskt oppe i ryggen på de to ledende bilene, og passerte dem en etter en, og suste inn til årets 2. EM seier og 20 nye viktige EM poeng!
– Første mål i år var å komme til EM hjemme i Norge som leder i klassen, og det er vi på god vei til og klare, forteller unggutten smilende.
– Det er litt uvirkelig og sitte på pressekonferanse som EM leder, og ha superstjernen Tanner Foust som vant SuperCars klassen ved siden av meg.
Det er imidlertid en følelse jeg helt klart kan bli vant til, ler unggutten.

Og unge er de alle som var på pallen i Super1600 denne helgen. Bak Andreas kom danske Ulrik Linnemann, og på en svært gledelig 3. plass kom klassekamerat Daniel Holten som reiste seg etter den meget stygge rullingen på Eikås forrige helg, og kjørte inn til pallplass i lånt bil.
– Så vidt jeg fikk høre er vi den yngste pallen igjennom tidene i Europeisk rallycross, og det er jo utrolig bra for sporten vår, sier Bakkerud.

Veien fram til finale var imidlertid litt kronglete for Bakkerud.
– Det er så jevnt mellom de 6-7 øverste førerne at det er tøft og nå en finale.
Selv om Bakkerud vant første omgang, og hadde fjerde tid i tredje omgang ødela en kommunikasjonsfeil i andre omgang mye.
– Vi misset alternativsporet, og dermed fikk vi 30 sekunder tilegg. Vi lærer av det også, og det skjer ikke igjen i år, sier Bakkerud.

Bakkerud brukte også mye tid denne helgen til å lære av andre førere, og ikke minst var en lengre prat med dobbelt europamester Sverre Isachsen nyttig på lørdag kveld. – Det er spennende å få lære av så dyktige folk som Sverre, og jeg prøver å skaffe meg så mye tips og triks som mulig.

Neste helg venter kanskje sesongens tøffeste utfordring.
– Vi har åpnet sesongen på best mulig måte, men EM runden i Frankrike blir hard. Her kommer det veldig mange franske toppførere i min klasse, og det er ventet over 40 biler til start. Jeg gleder meg allerede, og har ett mål om og være i en A-finale der også. Da kan vi starte EM på Lånkebanen 25. Juni som EM ledere, det må er drømmen, avslutter Bakkerud.

Resultater

SuperCars
1. Tanner Foust (USA), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
2. Andréas Eriksson (S), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
3. Timur Timerzyanov (RUS), Citroën C4 T16 4×4
4. Frode Holte (N), Volvo C30 T16 4×4
5. Liam Doran (GB), Citroën C4 T16 4×4
6. Stig-Olov Walfridsson (S), Renault Clio Mk3 T16 4×4

Sammenlagt
1. Sverre Isachsen (N) 30
2. Tanner Foust (USA) 29
3. Timur Timerzyanov (RUS) 27

Super1600
1. Andreas Bakkerud (N), Renault Clio Mk2
2. Ulrik Linnemann (DK), Peugeot 207
3. Daniel Holten (N), Citroën C2

Sammenlagt
1. Andreas Bakkerud (N) 40
2. Ulrik Linnemann (DK) 30
3. Zdenek Cermak (CZ) 26

TouringCars
1. Lars Øivind Enerberg (N), Ford Fiesta ST RWD
2. Derek Tohill (IRL), Ford Fiesta Mk7 RWD
3. Koen Pauwels (B), Ford Fiesta Mk7 RWD

Sammenlagt
1. Lars Øyvind Enerberg (N) 40
2. Roman Castoral (CZ) 30
3. Koen Pauwels (B) 30