Ny EM-seier til Børseth

em_pallen_fra.jpgKnut Ove Børseth kjørte inn til ny seier i divisjon 2 under helgens franske EM-runde i rallycross. Ole Kristian Nøttveit sørget for norsk dobbeltseier i denne klassen, mens Sverre Isachsen tok ny andreplass i divisjon 1.

Knut Ove Børseth ledet A-finalen i divjson 2 fra start til mål med sin Ford Fiesta. Hans eneste trussel var landsmannen Ole Kristian Nøttveit i Citroën Xsara. Som i EM-åpningen i Portugal for en uke sørget de to for ny norsk dobbeltseier.

I divisjon 1 kunne regjerende mester, Sverre Isachsen innkassere en ny andreplass.
-En meget god start på sesongen, sier Sverre selv.

I årets andre EM-runde i rallycross var det igjen svenske Michael Jernberg som vant, men akkurat som i Portugal for en uke siden ble Sverre Isachsen nummer to. Denne gangen var han svært nære Jernberg, men han klarte ikke å komme seg forbi svensken.
s_isachen_fra_10.jpg

-Jernberg kjørte veldig bra denne helgen også, så all ære til han. Han leder nå mesterskapet, men jeg er like bak og jeg er veldig optimistisk med tanke på resten av sesongen. Bilen fungerer veldig bra, og teamet har gjort en glimrende jobb. Dette kan fort bli en ny gullsesong, mener Sverre Isachsen.

39-åringen kjører en Ford Focus og var stort sett tredje raskest hele helgen bak Jernberg og den unge briten Liam Doran. Men fra tredje startspor i A-finalen gikk Sverre rett opp på andreplass, og holdt denne plasseringen til mål.

-Jeg kjørte alternativsporet på den første runden, og det var nok smart. Så var det bare å henge på Jernberg, men jeg kom aldri forbi. Men selv om jeg er fornøyd ønsker jeg meg noen førsteplasser nå.

Den neste EM-runden er i Lydden Hill i Storbritannia, og det er en bane Sverre liker veldig godt.

-Både Lydden Hill og banen i Ungarn som venter etterpå er baner som passer meg godt. Nå er det bare å komme seg hjem til Norge så vi er best mulig forberedt foran de to EM-rundene.
Kjell Arne Smerud var også i A-finalen, og endte på 5. plass.

I divisjon 1A ble det en helg med mye opp- og nedturer for Andreas Bakkerud. Det ble en 10. plass til slutt, noe som ga sju viktige poeng i EM-sammendraget. Etter to løp ligger nå Andreas på en god 4. plass sammenlagt.

Det var imidlertid en lang vei fram til finalen på søndag.
– Jeg slet med og finne rytmen på banen lørdag, og vi jobbet mye med og finne det riktige oppsettet. Søndag morgen hadde vi «knekt» koden og var en av de raskeste på oppvarmingen. Så startet dramatikken. Ut fra starten i 2. Omgang ble Andreas torpedert av bilen i startsporet på siden, og hele fronten på bilen ble revet av. Heatet ble stoppet, og det skulle bli omstart.

– Det ble bare plastikkskader på bilen, så jeg kjørte rett tilbake til startplata.
Der nektet de meg og starte fordi jeg hadde en liten skade i felgen min.
Andreas fikk heller ingen mulighet til og skifte ut hjulet, og måtte se at de franske hjemmeførere fikk fullføre andre omgang.
– Jeg var veldig irritert der og da, men de avviste meg bare da jeg forsøkte og prate med dem, forteller Andreas. Dermed ble det en veldig tøff vei mot finale for Andreas, men han fikk til slutt tredje spor i C-finalen.

Her kjørte Andreas inn til en sterk seier, men det gikk ikke bare pent for seg her eller. Bilen fikk her svært mye juling, og Andreas fikk en advarsel fra dommeren for tøff kjøring. – Den har fått skikkelig hard medfart i helgen, så nå må den nok hjem til Bergen for en «make-over», forteller Andreas.

I B-finalen kom han greit ut, men det var mye kjemping, og veldig tett her også. Det endte med en med en 5. plass her til slutt, og totalt en 10. Plass i løpet.

– Og bli nummer 10 av 31 førere er jo veldig bra. Jeg er allikevel ikke fornøyd med helgen, og vi har allerede fokus mot neste EM runde i England om tre uker.
– Der vant jeg i påsken, og har planer om og gjøre det igjen, smiler Andreas lurt.

Neste EM runde i rallycross er 30. mai på Lydden Hill i England.

30-31 mai – Lydden Hill Race Circuit – England
Divisjon 1:
1. Michael Jernberg (S)
2. Sverre Isachsen (N)
3. Liam Doran (GB)
4. Davy Jeanney (F),
5. Kjell Arne Smerud (N)
6. Kenneth Hansen (S)
12. Ludvig Hunsbedt
15. Mats Lysen

Sammenlagt etter 2 av 10 EM runder:
1. Michael Jernberg (S) 40
2. Sverre Isachsen (N) 34
3. Kenneth Hansen (S) 28

Divisjon 1A:
1. Steven Bossard (F)
2. Timur Timerzyanov (RUS)
3. Ildar Rakhmatullin (RUS)
10. Andreas Bakkerud

Sammenlagt etter 2 av 10 EM runder:
1. Timur Timerzyanov (RUS) 37
2. Ildar Rakhmatullin (RUS) 30
3. Eduard Leganov (RUS) 24

Divisjon 2:
1. Knut Ove Børseth (N)
2. Ole Kristian Nøttveit (N)
3. Guino Kenis (B)
6. Lars Øivind Enerberg
7. Per Magne Røyrås

Sammenlagt etter 2 av 10 EM runder:
1. Knut Ove Børseth (B) 40
2. Ole Kristian Nøttveit (N) 34
3. Derek Tohill (IRL) 27
3. Roman Castoral (CZ) 27