Ny EM-tittel til Andreas

Andreas Bakkerud er Europamester i rallycross 2021!

Andreas Bakkerud er rallycrossutøveren som aldri gir opp. Han er den som alltid får til et program i siste liten og som på grunn av sin dyktighet på banen alltid er i å regne med. I helgen sikret han seg EM-tittelen i Rallycross Supercar (RX1). Den kom 10 år etter 30-åringens første EM-gull.

I sin Skoda som han i år har kjørt for teamet ESMotorsport, vant han helgens avslutningsrunde på belgiske Spa Francorchamps. Dermed endte han fire poeng foran franske Fabien Pailler i den spennende kampen om EM-tronen. Franskmannen var to poeng foran Bakkerud foran helgens løp, men Andreas kunne ikke seg selv annet enn GUL på sin egen 30-årsdag søndag 10. oktober. Dette var for øvrig hans tredje EM-tittel i rallycross, og den første tittelen i rallycrossens selveste «Keiser-klasse».

 

11 år med suksess


EM-tittel 1: Andreas Bakkerud i Renault Clio i 2011

Andreas Bakkerud har tilhørt den ypperste eliten i rallycross i en årrekke. Han tok sin første EM-bronse som 19-åring i 2010, i klassen som da het Divisjon 1A. Sin første EM-tittel i rallycross tok han i 2011, i klassen Super1600. Da vant han fire av ti runder og ledet mesterskapet hele sesongen. Det gjorde også at han også ble kåret til Årets Bilsportutøver i Norge det året. I 2012 forsvarte han sin EM-tittel i samme klasse.

Fra 2013 har han kjørt i toppklassen Supercar. Første året endte han på 4. plass i EM i en Citroën. Fra 2014 ble det VM-status i rallycross, og Bakkerud var også der med i toppen. Det ble femteplass i første sesong før det ble 4.plass, kun to poeng fra bronse året etter. I 2016 kom første VM-medalje i toppklassen. Bakkerud tok bronse, ett poeng fra sølvet. 2017 ble hans siste sesong med Ford, og det endte med en 6. plass sammenlagt. I 2018 kjørte han Audi, og det endte med bronse i VM. Også i 2019 satt i en Audi og det endte med VM-sølv etter en fantastisk spennende avslutningsrunde i Sør Afrika der Bakkerud tapte gullkampen med absolutt minst mulige margin. I 2019 ble han igjen kårets til Årets Bilsporetutøver i Norge.
I fjor ble det en, til Andreas å være, beskjeden 7. plass i VM i en Renault Megane.

I år ble det altså gull i Skoda Fabia for Team Norway-føreren.


VM-sølv: Andreas Bakkerud i Audi i 2019

Poengstilling Euro RX1:

 

Typisk norsk å være best! Andreas Bakkerud (t.h.) sammen med Dennis Hauger under FIAs premiegalla i 2019.