Ny EM-triumf for Ola

Ola Nore Jr., denne gangen med Torstein Eriksen i kartleserstolen, kjørte inn til en ny EM-seier i rally i helgen.Mads Østberg holder bronseplassen i Rally2-klassen.

Det var i Latrvia og Rally Liepaja de to gikk til topps i Rally4-klassen etter et løp som inneholdt både opp- og nedturer. Blant annet slet Ola og Torstein med servostyringen på sin Renault Clio R4, og det var først på SS4 de kunne innkassere sin første etappeseier.
Da alle ti fartsetapper i Latvia var unnagjort sto de øverst på resultatlisten. De var 23.9 sekunder foran svenske Victor Hansen i Peugeot 208. På en tredjeplass fulgte Norbert Maior fra Romania i Peugeot. Han var 30.5 sekunder bak Nore.

Alle tre er junior-førere, så resultatet ble det samme i juniuorklassen. Med to strake seire, i Polen og Latvia, leder nå Ola Nore Jr EM både i R4 og juniorklassen. I R4 deler han ledelsen med italienske Roberto Dapra. Begge har 60 poeng. Bendeguz Hangodi fra Ungarn har 48 poeng. I junior-EM har også Ola 60 poeng, mens Victor Hansen og Norbert Maior fra romania har 45 poeng. Med fortsatt suksess kan det altså bli to EM-titler på Ola i år.

I EM for Rally2 kjørte Mads Østberg og Patrik Barth inn til 3.plass i sin Citroen C3. Det var hjemmefavoritt Martins Sesks i Skoda som vant løpet. Han var 41.4 sekunder foran Haydon Paddon fra New Zealand i Hyundai. Østberg var 1.04 bak Sesks.

I sammendraget leder Paddon med 113 poeng. Sesks har 83 og Mads Østberg på tredjeplass har 69.

Neste EM-runde i i Sverige og Värmland, Royal Rally of Scandinavia, 6.-8. juli. Bør bli et meget interessant løp med norske og svenske førere i spennende dueller.