Ny Grøndal-seier

A_Grondal_16_Numedal2
Det var en fantastisk ramme for årets Numedalsrally med snø, is, kuldegrader og blå himmel. Hele 108 biler stilte til start.

 

Før start var Anders og Miriam favoritter, men de skulle utfordres av både Frank Tore Larsen og Trond Lyseng hvor begge stilte med maken Ford Fiesta R5 EVO. Lyseng stilte med bilen til Mads Østberg. I tillegg var det ventet at svenske Johan Kristofferson ville kjøre fort i sin Skoda Fabia S2000 bil.

 

Anders og Miriam ledet NM før løpet og har følgelig startnummer en noe som ofte kan være et handicap med snø på veien. Men med det føret som var på lørdag fungerte det bra. For alt på ss 1 vant Anders og Miriam etappen og viste hvor skapet skal stå. Men det er på «manndomsprøven» Smådøla på nesten

30 km Numedalsrally ofte blir avgjort. Fartsetappen starter nede i Uvdal og går helt opp på snaufjellet. På denne etappen fikk Anders og Miriam meget fin flyt og de vant med hele 26.6 sekunder. Inn til første service var ledelsen på 30.8 sekunder. Det var svenske Johan Kristofferson som var nærmest i sammendraget.

 

Etter service var det ut på 3 nye prøver. Med en så god ledelse var det ingen grunn til å ta noen sjanser, men det er en vanskelig øvelse å kjøre passe fort. Ss 3 gikk greit og de tapte 1.3 sek til Kristofferson og to tiendeler bak Larsen. Det vekket nok Anders litt og på neste ss 4 slo de til og vant etappen med 4.8 sekunder. De ledet da løpet med hele 34.3 sekunder.

 

Men så kommer det som blir vanskelig når man er først på veien. Ss 5 var samme som ss 1 og med 108 biler gjennom med andre spor gjorde det håpløst å kjøre fort som første bil. Det lå mye snø i veien der Anders skulle kjøre så de fungerte som «brøytebil» og lagde nye spor for de bak. Inn til en sjikane var det så mye snø i veien at bilen bare skled avgårde og de fikk stopp og måtte rygge. De tapte hele 13.4 sekunder på prøven og ledelsen var krympet til 20.9 sekunder. Dessverre ble ss 6 som ikke var kjørt tidligere strøket, så der mistet teamet en mulighet til å øke ledelsen. Ss 7 er kort og Anders ville nok litt for mye så det ble bare andre tid.

 

Smådøla ned fra fjellet er uansett tøff og ledelsen var på 19.7 sekunder. De fleste mente at Anders og Miriam ville klare det greit, men ikke for de som vet hvordan det er å komme som første bil når det har gått over 100 biler andre veien. Igjen måtte Anders og Miriam lage nye spor for de som kom bak, men de tok i det de turte og hadde godt med tilbud nedover fjellet og de klarte heldigvis å holde hodet kaldt og kjørte inn til andre tid på etappen.

 

Det holdt til totalseier med 7.9 sekunder.

 

VI takker hele serviceteamet for perfekt jobb med bilen og NMK Nore Uvdal for nok et flott arrangement.

 

Anders og Miriam har hatt en fantastisk vintersesong i en helt ny Ford Fiesta R5 EVO. Førsteplass i Sigdalsrally, førsteplass i Rally Hadeland, annenplass i Rally Finnskog, 4.plass i WRC2 Rally Sweden og førsteplass Numedalsrally.

 

 

Foto: Arve Kjelbergsengen.