Ny leder av Rallyklubben

Bernt Kollevold er ny formann i Norwegian Rally Drivers Club.

Da Rallyklubben avholdt sin generalforsamling på tirsdag gikk Hans Chr. Bjerke av som formann etter 10 år ved roret. Bernt Kollevold, som har sittet som styremedlem de siste årene, ble valgt til ny leder for den ærverdige klubben som i fjor kunne feire sitt 70-årsjubileum og som har 145 medlemmer.
Petter Fausko ble valgt inn som nytt styremedlem. Johannes Faale har vært klubbens revisor lenger enn noen kan huske, og hadde også bedt om avløsning. Petter Vegel ble valgt til ny revisor. I overkant av 50 medlemmer var til stede under generalforsamlingen og det mer uformelle møtet og middagen i etterkant.

Styret i Rallyklubben består etter generalforsamlingen av følgende:

Formann:

Bernt Kollevold

Styremedlemmer:
Arild Antonsen
Torhild Hallre
Bjørn Lie
Petter Fausko

Revisor:
Petter Vegel

Etter den formelle generalforsamlingen var over, fikk forsamlingen høre rallyfører Frank Tore Larsen fortelle om sin sesong. Spesielt var det den svenske EM-runden Royal Rally of Scandinavia som ble viet oppmerksomhet fra Larsens side.

-Det er jo spesielt å være her i dag og fortelle m det, for det var da jeg var her i vår og hørte Glenn Olssons innlegg om løpet at jeg bestemte meg for å delta, åpnet Frank Tore med.
Sammen med kartleser Torstein Eriksen hadde han en fantastisk åpning på løpet. De lå på en 3.plass etter fredagens åtte etapper, men på andre etappe lørdag var det brått slutt for VW Polo-duoen. De traff et betongrør i veikanten, tok av og rullet flere ganger før det stoppet.

-Når du er med på en slik hendelse og du opplever etter tre fire rullinger at det bare fortsetter å rulle, det er da du forstår at løpet er sluttkjørt og at skadene er omfattende, kunne Frank Tore fortelle den interesserte forsamlingen.

Med en stor støtte fra sponsorer og hele det norske rallymiljøet klarte Larsens og hans team, godt ledet av pappa Per Larsen, å bygge opp bilen igjen på rekordtid. I Rally Grimstad kom Frank Tore og Torstein til start og tok det noe forsiktig. Men da Rally Larvik ble kjørt 2.september var det full satsing. De vant alle fartetappene og løpet suverent og sikret dermed årets NM-tittel. Dette var mindre enn to måneder etter smellen i Värmland.

På tirsdagens møte var selvfølgelig også de nykårede Europamesterene i historisk rally, Valter Chr. Jensen og Erik Pedersen til stede. De ble hedret av sine «klubbkamerater» med applaus og gratulasjoner.