Ny pallplass for Bakkerud

A_Bakkerud_16_09_1Det ble en god helg for Andreas Bakkerud som under helgens VM-runde i Franske Loheac fortsatte sin sterke rekke med plassering med en 2. plass.

– Jeg er veldig godt fornøyd med helgen – det var noen ekte rallycross fighter, og heftig kjøring fra mange gode førere. Det å stå igjen som en av de tre på pallen føles bra, forteller Bakkerud.

Andreas Bakkerud er formfører nummer en for tiden – og leverte idag en ny sterk pallplass, den fjerde på rad!
Seier i Norge og Sverige har blitt etterfulgt av andreplass i Canada og her i Frankrike. Helgens runde gikk i den lille franske landsbyen Loheac i området Bretagne – og denne banen er virkelig et mekka for rallycross fans. Over 80.000 tilskuere fant veien, og stemningen var elektrisk hele helgen både på banen og i depoet.
– Denne løps helgen er noe helt eget, og supporterne her er vanvittig engasjert.
Det er en deilig følelse og stå på pallen her, forteller Bakkerud som også vant her i 2013.

Helgens løp ble vunnet av Johan Kristofferson og Sebastien Loeb ble nummer tre.
Kampen i førermesterskapet ble dermed enda tettere. Bakkerud tok inn fem poeng på Mattias Ekstrøm og Petter Solberg, men Johan Kristoffersen tok enda mer poeng, og passerte Bakkerud med ett poeng.
– Det er fortsatt fire svært spennende runder igjen, og jeg tror det blir race om tittelen helt til målflagget i Argentina siste helgen i November. For vår del handler det om å levere stabilt og gjøre jobben hele veien, forklarer Bakkerud – og understreker at han er meget fornøyd med teamet denne helgen. – Det jobbes solid hele veien med utvikling av bilen – og ikke minst gjøres det en bra jobb underveis i løpshelgen som gjør at vi unngår unødvendige tekniske problemer.

Denne helgen klaffet det endelig også for teamsjef og kollega Ken Block, som også tok seg hele veien til finalen. Han var imidlertid uheldig, og krasjet ut på siste runde. Bakkerud blir den kommende uken igjen i Frankrike for å test og trening før de fire siste rundene. – Vi skal gjøre alt vi kan for å være best mulig forberedt!

Neste runde kjøres på F1 banen i Barcelona 17. – 18. September.

Sammenlagt stillingen i Fia World Rallycross Championship:
1. Petter Solberg 181
2. Mattias Ekström 176
3. Johan Kristoffersson 158
4. Andreas Bakkerud 157
5. Sebastien Loeb 141