Ny pallplass for Dennis Olsen

D_Olsen_14_mai2Med en andreplass i søndagens løp på Spa-Francorchamps, kronet Dennis Olsen en nær perfekt helg i Belgia.
Etter å ha tatt sin første seier i Formula Renault 2.0 Eurocup lørdag, fortsatte Dennis den gode trenden i kvalifiseringen til søndagens løp. Der sikret han seg samme utgangspunkt som lørdag, og sto som nummer tre på startplata da det andre løpet for helga brølte i gang.

– Jeg føler jeg har mer inne på kvalifiseringen, det stemte ikke helt i tillegg til at jeg ble litt sperret av en annen bil, sier Olsen.

Det var kaotisk med mange biler som kjempet om plasseringer på den første runden, men Dennis klarte å holde på sin tredjeplass, til tross for en tur ut på gresset. På runde nummer tre tok teamkompis Bruno Bonifacio ledelsen fra Nyck De Fries, og Dennis la stadig mer press på de to foran seg.

På runde nummer åtte fikk Olsen heng på De Fries etter den legendariske Eau Rouge-svingen, og til tross for at belgieren presset Dennis helt ut på gresset, tok han andreplassen. Den plasseringen holdt han helt inn, og var bare 0,7 sekunder bak vinneren da målflagget falt.

Men han er ikke imponert over kjøringen til De Fries.
– Det Nyck gjør der er livsfarlig. Det er ikke greit å presse folk av banen slik som han gjorde. Det var synd at jeg ikke kom meg forbi tidligere, for jeg tror jeg hadde hatt muligheten til å komme meg forbi Bruno om det hadde vært en runde til. Men alt i alt, dette var en veldig bra helg, slår Dennis fast.

Olsen tok innpå sine største konkurrenter i sammendraget med en seier og en andreplass i Belgia. I tillegg hadde han raskeste runde i begge løpene.

I sammendraget ligger Dennis’ teamkompis Bruno Bonifacio og Nyck De Fries likt i ledelsen med 70 poeng etter fire kjørte løp, mens Dennis er på tredjeplass med 47 poeng.

Nå reiser Olsen hjem til Norge for fysisk trening, før neste løp går i Moskva 28. og 29. juni.

– Det ser jeg fram til, nå blir det en del jobb med å gjøre seg kjent med banen i simulator, siden jeg aldri har vært der tidligere, sier Dennis.