Ny pallplass for Røkland

S_Rokland_13_GB_mai
Steve Røkland og James Adridge kjørte i helgen inn til en ny pallplass i det britiske rallymesterskapet. Denne gang var de i Nord-Irland, nærmere bestemt byen Enniskillen vest for Belfast. Duoen gjennomførte et meget godt rally og endte på en andreplass i R2 klassen.

 

-Dette gikk noe over forventning må jeg si. Løpet som gikk på asfalt var meget krevende, jeg synes det var vanskelig å beregne festet fordi det til tider var bløtt og enkelte steder kunne det se ut som om det var godt feste uten at det var det og motsatt, sier Steve.

 

Todds Leap Ulster Rally var Steve sitt tredje løp på asfalt noensinne. Det var derimot andre gang han kjørte Ulster rally ettersom han i fjor kjørte M-Sport sin Fiesta R1. Traseen på hele 200 km SS var noe annerledes i år og det var første gang han kjørte på regndekk.

 

-Jeg har lært vanvittig mye i helgen og føler at jeg etter hvert begynner å få til asfaltkjøringen også. I fjor var jeg så heldig at M-Sport lot meg trene asfaltkjøring og teknikk med den Italienske asfaltmesteren Paolo Andreucci. Han fikk meg til å legge bort som han sa min ”typiske Scandinaviske kjørestil” når jeg kjører på asfalt, ler han.

 

Dette var det fjerde løpet av seks i mesterskapet. Det var mesterskapslederen Daniel McKenna som til slutt vant løpet. Steve hadde håpet å kunne være foran han, men er allikevel meget godt fornøy med egen innsats og sluttresultatet. På fredagens kjøring vant han bare en prøve, men på lørdag var de raskeste R2 ekvipasje. Totalt i løpet endte de på en 7 plass.

 

-Hadde det ikke vært for punkteringen på ss7 ville vi nok hatt muligheten til å gi han en kamp om seieren, men da regnet begynte å pøse ned mot slutten av løpet besluttet vi å ikke risikere noe. Jeg ville gjerne ha med meg de poengene og en hel bil hjem igjen til Norge ettersom det er Rally Telemark allerede til helgen. I og med at vi hadde to minutters margin bakover til nestemann synes jeg det var et klokt valg, sier Steve.