Ny pallplass til Andreas og Ola

Rally Germany 2015
For sjette gang på ni VM-runder denne sesongen, kom Andreas Mikkelsen på seierspallen. For Norges rallyess ble det løp som handlet om å kontrollere inn til tredjeplass.

Etter at briten Kris Meeke forsvant ut av tetkampen fredag formiddag, kunne Andreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene kjøre uten press. Avstanden frem til nordmannens teamkamerater i Volkswagen Motorsport, Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala i tet, var for stor til at det var fornuftig å kjøre helt på grensen for å knipe noen sekunder. Samtidig var også avstanden ned til fjerdeplass såpass stor at Andreas og Ola ikke behøvde å frykte for å bli tatt igjen. Kun uhell kunne gjøre noe med de tre VW Polo R WRC-førene i tet.

– Sånn sett ble det et kjedelig rally for vår del. Samtidig er det aldri helt enkelt å ligge i en slik posisjon. Mister du konsentrasjonen, vil det kunne gå galt selv om du kjører kontrollert, sier han.

Derfor ble de to siste dagene av Rally Tyskland først og fremst en konsentrasjonsprøve. Og den besto de med glans. For så fort Dani Sordo tok innpå noen sekunder på lørdag, svarte Andreas, og økte forspranget igjen. Før søndagens fire avsluttende fartsprøver var avstanden såpass stor, at 26-åringen kontrollert lot Sordo ta innpå gjennom hele dagen. I mål skilte det 12,6 sekunder mellom de to førerne.

– Jeg hadde mer å gå på, men det var ikke noe poeng i å ta sjanser. Jeg følte jeg hadde full kontroll på tredjeplassen, sier Andreas, som dermed kopierte tredjeplassen fra i fjor. Da var han beste Volkswagen Motorsport-fører. I år gikk det langt bedre for verdens beste rallyteam. Med tapetsering av seierspallen, ble VM-runden på hjemmebane en gedigen suksess for det tyske teamet. Sebastien Ogier tok et langt steg mot sin tredje strake VM-tittel, mens Jari-Matti Latvala endte på andreplass. I mål jublet de tre VW Motorsport-førerne sammen, og Ogier legger ikke skjul på at dette var en stor triumf for teamet.

– Vi skuffet med å ikke vinne i fjor, og vi har hatt et stort press på oss foran årets løp. Når vi slår tilbake med å bli nummer én, to og tre, så er det helt fantastisk, sa Ogier.

Også i VM-sammendraget ligger Ogier, Latvala og Andreas Mikkelsen på første-, andre- og tredjeplass. Nøyaktig slik VM-sesongen endte i fjor.

– En plass på seierspallen var målet før løpet, og jeg er veldig glad for at vi klarte det. Og jeg er glad for at vi også klatret til tredjeplass i VM-sammendraget igjen. Å ta medalje i VM er et opplagt mål denne sesongen, sier Andreas Mikkelsen, som har levert en meget jevn og god sesong så langt. Tredjeplassen i Tyskland var hans sjette tur på seierspallen etter ni VM-runder.

– I og med at situasjonen i løpet ble som den ble, fikk vi muligheten til å teste forskjellige innstillinger på bilen, og på den måten være enda bedre forberedt til Rally Frankrike, som er neste VM-runde på asfalt. Det tok litt tid til å venne seg til det nye oppsettet på bilen, og bilen ble litt for mye understyrt til at vi klarte å levere de helt gode tidene. Men erfaringene vi fikk med oss, er gull verdt før neste asfaltrunde, sier han.

 

Resultater i Rally Tyskland

 1. Sebastien Ogier, Frankrike, 3.35.49,5
 2. Jari-Matti Latvala, Finland, +23
 3. Andreas Mikkelsen, Norge, +1.56,6
 4. Dani Sordo, Spania, + 2.09,3
 5. Thierry Neuville, Belgia, + 2.33,8
 6. Elfyn Evans, Storbritannia, + 2.52,1
 7. Mads Østberg, Norge, + 3.12,5
 8. Ott Tanak, Estland, + 4.26,6
 9. Hayden Paddon, New Zealand, + 4.46,8
 10. Stephan Lefebvre, Frankrike, + 4.54,5

 

 

VM-sammenlagt etter ni av 13 runder

 1. Ogier (VW) 207 poeng
 2. Latvala (VW) 114
 3. MIKKELSEN (VW) 98
 4. Østberg (Citroen) 90
 5. Neuville (Hyundai) 80
 6. Evans (Ford) 61
 7. Meeke (Citroen) 56
 8. Tänak (Ford) 54
 9. Sordo (Hyundai) 52
 10. Paddon (Hyundai) 46