Ny pallplass til Bakkerud

Andreas Bakkerud beviste igjen at han er kongen av den svenske VM-runden i Høljes. For femte året på rad tok han steget opp på pallen, denne gangen riktig nok ”bare” opp på det neste øverste trinnet, men han rangerer allikevel dette som en av hans sterkeste prestasjoner i karrieren.

– Høljes er ”The Magic Weekend”, og den betyr mye for absolutt alle VM-førerene. At vi igjen tar oss hele veien til pallen, og kjemper i toppen føles veldig godt, forteller en fornøyd Bakkerud.

Høljes ble igjen magisk for Bakkerud, som kan vise til en smått imponerende statistikk med hele fem pallplasser på de siste fem årene. Ingen andre er i nærheten av den prestasjonen. To seirer (2013 og 2016) , en tredjeplass (2015) og andreplass i 2014 og dette året. – Det er jeg utrolig stolt over, det føles litt ubeskrivelig ut egentlig. Dette løpet motiverer meg ekstremt, og at jeg gang etter gang presterer godt her er viktig, sier Bakkerud.

Det lille tettstedet Høljes i de Värmlandske skogene forvandles første helgen i Juli hvert år til et mekka for alle rallycross fans. I år kom det 44100 tilskuere, og de aller fleste camper i skogen rundt banen. – Høljes kalles ”The Magic Weekend”, og for meg er det nettopp det. Jeg gikk tre år på skole her i Värmland, og kjenner veldig mange av de som bidrar som arrangører – og for meg er det derfor alltid veldig spesielt og komme hit, forteller Bakkerud og forsøker å forklare hvorfor han er så sterk på akkurat denne banen: – Det er en ekte rallycross bane, hvor du må virkelig pushe for å finne det siste lille. Jeg har alltid trivdes med å kjøre her – samtidig som alle tilskuere, mine 200 tilreisende #BakkerudBLUE fans og det tøffe nivået her legger et ekstra press på meg – gir det meg også utrolig mye energi.

Helgens runde ble en tett batalje og Bakkerud kjørte inn til tre strake tredjetider før han i fjerde omgang ble litt for ivrig. – De holdt starten lenge, og jeg forsøkte å gamble for å få en perfekt start. Dessverre ble det tjuvstart, og det gjorde at jeg tapte noen få poeng i mesterskapet på akkurat den. Men man må tørre å riske for å ta det siste lille, for nivået er tøft og hardt nå, forteller Bakkerud.

I semifinalen derimot viste han styrke, tok starten og ledet hele veien inn til en overlegen seier. I finalen derimot ble Johan Kristoffersen en hard nøtt og knekke: – Han var sterkere i helgen og vant fortjent. Jeg er fornøyd med det jeg presterte i helgen, men vi har en jobb å gjøre for å komme enda nærmere farten Kristofferson viser, selv om vi nærmer oss denne helgen. I finalen ble det en kamp mot Sebastien Loeb for meg, og det og holde en ni ganger verdensmester bak seg kjennes jo også bra ut for andre VM-runden på rad, sier Bakkerud. Pallen i Høljes ble nemlig helt lik som forrige runde i Hell.

– De to neste banene i Frankrike og Canada passer meg godt, så jeg skal gi alt jeg har for å komme enda litt nærmere neste gang. Nå blir det noen uker med ferie fra rallycross, før vi første helgen i August reiser til Canada. Tiden fram til da skal jeg bruke godt, avslutter Bakkerud.