Ny runde i Peugeot Super Cup

Snøen har lavet ned over Østlandet, og det tegner til å bli et krevende og morsomt løp for teamene i Peugeot Super Cup i Rally Hadeland. Det var svært små marginer som skilte i den første runden, og flere vil melde seg på i kampen om den gjeveste plassen på pallen.

skjaermoen_460.jpg

En av de store overraskelsene under det første løpet i Peugeot SuperCup var Kristian Taxeraas Dalen. Selv med begrenset erfaring fra cupen og litt rusk med bilen, satte han oppsiktsvekkende tider under Sigdalsrally for et par uker siden. Bestetider på to av seks prøver i det første løpet, gjør at vi gir Kristian jokerstempelet foran denne runden.

Kristian kommer fra Vegårshei, og er 20 år gammel. Han kjørte de fire siste rundene av Peugeot SuperCup i fjor, og er dermed den ferskeste føreren i heatet. Bilsportbakgrunnen har han fra Volvo Original og litt bilcross, men mener selv at prestasjonene ikke kvalifiserer til noe favorittstempel. 

– Vi starter med en frisk bil til helga, og målet er å komme inn blant de fem beste på Hadeland. Jeg har kjørt dette løpet to ganger tidligere i Volvoen, og husker det som et svært bra arrangement med flere raske prøver og gode vinterforhold.

Under den første runden i Sigdal kjørte Kristian de to første prøvene med en motor som fusket.
– Problemene lot seg rette på serviceplass, og når det løsna der, så gikk kjøringen over all forventning. Jeg håper selvsagt at jeg kan finne samme flyten over kjøringen nå til helgen, og gleder meg veldig til å sette meg bak rattet igjen, avslutter Kristian.

Stig Rune Skjærmoen vant det første løpet i Peugeot SuperCup i 2009, og ligger også på en andreplass i klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm.

Det vil totalt stille over 140 biler til start under Rally Hadeland, og dette er 20 flere påmeldte enn til den første runden i NM. I Peugeot SuperCup mangler fremdeles bare Kristian Svendsen, men han lover å komme sterkt tilbake fra Numedalsrally i mars.

Cupadministrator Christian Andresen gleder seg også til helgen, og mener at vi i tillegg til jokeren Kristian har fire klare vinnerkandidater til denne runden.
– Stig Rune Skjærmoen, Einar Stadshaug, Kjetil Finstad og Jim Roger Haugom viste solide takter i Sigdalsrally. Kjetil har jobbet mye med støtdemperne på bilen i det siste, og er svært sugen på seier denne gangen. Einar må også tåle et favorittstempel, etter som han kjørte knallgodt fram til uhellet som ødela løpet sist gang, sier Christian.

Om Peugeot SuperCup
Peugeot SuperCup er en merkescup i rally, som kjøres med identiske Peugeot 206 XS rallybiler. Cupen er tuftet på ideen om å gi unge talenter en profesjonell organisasjon og konkurranse på like vilkår – der ferdighetene og ikke bankboka gir resultatene.