Ny seier til Pål Varhaug

foto3_500.jpgPål Varhaug (17) holder fortsatt en solid ledelse i det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0 etter ny seier på Brno-banen i Tsjekkia i helgen.

I tillegg ti seier i gårsdagens løp ble det 5. plass i dag på det unge formel-talentet fra Rogaland og NAF Motorsport Gjesdal. Dermed har han fortsatt en komfortabel ledelse på 22 poeng i mesterskapet etter at tre runder og seks finaler nå er unnagjort.

-Jeg er kjempefornøyd med denne helgen. Den tsjekkiske banen var en ny bekjentskap for meg, så det var fantastisk å komme herfra med så mange poeng, sier Pål Varhaug. Lørdagens seier satte han ekstra stor pris på ettersom den kom etter en skikkelig frekk forbikjøring i løpets aller siste runde.

-Jeg startet fra andre startspor, og lå på andreplass bak tyske Patrick Kronenberger helt til siste runde. Da satte jeg inn et skikkelig støt. Jeg gikk på yttersiden av han og klarte å komme meg forbi. Det er den råeste forbikjøringen jeg noen gang har gjort, gliser Pål. I ettertid viste det seg at forbikjøringen var unødvendig, for tyskeren ble utelukket fra løpet etter at det viste seg at motoren på hans bil ikke var etter reglementet. Dermed ville Varhaug uansett ha fått seieren.

I den andre finalen, som ble kjørt i dag, startet Varhaug fra femte spor, og han ble liggende på 5. plass hele løpet gjennom.

-Det var tett og tøff kamp om plassene bak lederen. Det er ikke lett å kjøre forbi når det er så jevnt, sier Pål Varhaug.

Dette var bare helt utrolig. Bedre kan det ikke bli. Dette er det største jeg har oppnlevd, sier 16-åringen fra Gjesdal i Rogaland. Han var nærmest i en klasse for seg selv i det ellers så tette selskapet. Han kvalifiserte seg til beste startspor i begge løpene, og han ledet begge løp fra start til mål. Det til tross for at han ikke har kjørt på den ungarske formel 1-banen tidligere.

Det er 30 førere fra hele 11 forskjellige nasjoner som kjører det italienske mesterskapet, så man kan trygt si det er svært internasjonalt. I tillegg til europeiske nasjoner er også Canada, Colombia og Brasil representert. Men det hindrer altså ikke formeltalentet fra Norge i å hevde seg. Etter helgens resultater leder han nå det åpne italienske mesterskapet med hele 22 poengs margin.

Neste løp for Varhaug er fjerde runde i det italienske mesterskapet som kjøres på belgiske Spa førstkommende helg.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.