Ny seier til Veiby/Andersson

Ole Christian Veiby og Jonas Andersson kjørte inn til sin andre totalseier på rad i årets rally-NM, da de på lørdag var best av alle med sin Hyundai i20 R5 i Rally Sørland.

Men uten et fullt NM-program i år kunne ikke Veiby og Andersson hindre Frank Tore Larsen i å sikre seg NM-tittelen selv om en runde gjenstår. Larsen har skiftet på å ha Torstein Eriksen og Morten Erik Abrahamsen i kartleserstolen på sin VW Polo R5 i år. På lørdag var det Abrahamsen som matet Larsen med noter.

Veiby og Andersson kom rett fra sier i KNA Rally Grimstad, og viste at de har tempo inne også på grus. Riktignok var det Larsen/Abrahamsen som åpnet best på SS1, og tok en tidlig ledelse. Men på SS2 ble det punktering på Polo-duoen, og dermed tok Veiby føringen. Han vant de tre siste etappene og var 30.2 sekunder foran Larsen i mål.
Anders Grøndal/Marius Fuglerud kjørte inn til tredjeplass i sin Ford Fiesta R5. De var 27.1 sekunder bak Larsen/Abrahamsen.

Også NM-titlene i de tre andre NM-klassene ble avgjort på lørdag. Steve Røkland tok nytt gull i klassen for internasjonale 2WD-biler med ny seier i sin Peugeot 208 R2 sammen med Raymond Braaten.

I klassen for nasjonal 4WD ble det også avgjort. Der sikret Håkon Sveen Frøslid og Jørn Listerud NM-tittelen etter at også de tok en ny klasseseier.

I nasjonal 2WD var det ringreven og hjemmefavoritten Søren Snartemo med datteren Emilie i kartleserstolen som vant i sin BMW M3. De endte helt oppe på 7. plass totalt og ble best av alle med tohjulsdreven bil.
Men NM-gullet havner allikevel hos Olav Fredriksen/Ole Thomas Westby, som var en av flere som ble diskvalifisert på lørdag.

Komplette resultater: https://rallysorland.no/res/