Ny sterk andreplass

Moller_13_sept
Møller Bil Motorsport kjørte inn til sin andre strake andreplass i lørdagens runde av det tyske mesterskapet i langdistanseracing.

Det skulle bli en utfordrende dag for de rundt 200 bilene som stilte til start i årets sjuende runde av det tyske langdistansemesterskapet VLN lørdag. Arenaen Nürburgring Nordschleife viste seg fra sin mest lunefulle side med varierende vær hele dagen. Kvalifiseringen ble først utsatt på grunn av tett tåke, og da den startet var det svært bløtt på banen. Møller Bil Motorsport fikk ikke til noen optimal kvalifisering og kjørte inn til den sjette beste tiden av 13 biler i klassen for de med 2,0 liters turbomotorer.

Det var Kenneth Østvold som startet løpet denne gangen, og han gikk ut på regndekk, noe som viste seg å ikke være ideelt på en opptørkende bane. Men unggutten fra Ottestad kjørte bra, og fikk også litt igjen for dekkvalget da det begynte å regne etter 5-6 runder. Østvold, som startet løpet på sjetteplass, var nummer tre da han gikk inn til teamets første depotstopp.

Så var det Håkon Schjærins tur, og også han gikk ut på regndekk på den våte banen. Etter hvert begynte det imidlertid å tørke opp igjen, men veteranen fra Flisa holdt hodet kaldt og gjennomførte gode runder på regndekkene.

Til slutt var det Atle Gulbrandsen fra Hamar som skulle kjøre, og han gikk ut på mønsterløse slicks-dekk for tørt føre. Det tok imidlertid ikke mange rundene før det begynte å regne igjen, men Gulbrandsen holdt seg ute på banen i stedet for å gå inn å bytte til regndekk, og det viste seg også å være den smarteste strategien da det ikke regnet på hele banen. Atle kom seg etter hvert opp til en andreplass, noe som også ble resultatet i mål.

– Vi er strålende fornøyd med dagens løp. Etter en vanskelig kvalifisering endte vi til slutt på en andreplass, og det til tross for at vi ikke traff 100% i det vi kan kalle et lotteri av en dekkstrategi. Men vi holdt hodet kaldt hele veien, og i stedet for å la oss stresse av det varierende været så holdt vi oss ute på banen med de dekkene vi hadde, og det viste seg å være en god taktikk i dag. Vi sjåfører gjennomførte tre veldig gode stint på svært utfordrende underlag, og mekanikerne gjorde en fantastisk innsats. Vi hadde faktisk det raskeste ordinære depotstoppet i vår klasse, og det viser at både vår faste stab og våre fire gjestemekanikere holder verdensklasse, sier Håkon Schjærin.

Neste løp for Møller Bil Motorsport er allerede om to uker, og igjen går ferden til Nürburgring, som arrangerer alle løpene i VLN-mesterskapet.

Resultater i klasse SP3T:

1. LMS Engineering, Christian Krognes og Ulli Andree, Audi TT RS2

2. Møller Bil Motorsport, Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, Audi TT RS

3. Raeder Motorsport, Christoph Breuer, Elmar Deegener og Jürgen Wohlfarth, Audi TT RS