Ny sterk EM-runde

krognes_ostvold.jpgKenneth Østvold (NMK Elverum) og Christian Krognes (KNA Varna) fra Møller Bil Motorsport Junior Team leverte begge sin hittil sterkeste innsats i EM for KZ2 når de søndag plasserte seg på henholdsvis 8. og 20 plass samt 13 og 11 plass i de to finalene.

EM runden ble avviklet i Mariemburg sør i Belgia under fine forhold og godt vær. EM består av tre runder og i denne andre runden var det med over 80 førere og konkurransen var knallhard. Treningsheatene ble brukt godt og på tidkjøringen viste guttene at de var raske da Østvold kjørte inn til en 10. plass og Krognes til en 15., kun drøye 6 hundredeler etter Østvold.

Dette ga guttene mellom tredje og sjette startposisjon og gode muligheter til å få hederlige resultater i de innledende heatene. Østvold tok godt vare på denne muligheten og kjørte inn til oppsiktsvekkende en andreplass, to tredjeplasser, en fjerdeplass og en femteplass i de innledende heatene. Krognes slet litt med kjøringen i starten og fikk en 9 og en 8 plass i de to første heatene men kom sterkere tilbake med to fjerdeplasser og en sjetteplass etter hvert. «Det var godt å kjenne at vi var blant de ti beste selv om ikke alt var perfekt, og når ting stemte bedre var vi inne blant topp fem. Vi hadde faktisk tidvis så mye fart at vi kunne ligge forholdsvis uanstrengt helt i toppen og det er utrolig gøy. Det er tross alt opp til 28 startende i hvert heat og mange veldig gode førere.» sier Krognes.

Dermed var begge guttene kvalifisert til finalene med så gode startspor i første finale som nr. 10. og 14. Etter to runder i første finale lå guttene som nr. 10 og 11 med Østvold først. Dessverre fikk Krognes en skikkelig dytt bakfra og mistet noen plasser. Senere ble han forbikjørt et par ganger men kjørte seg også opp igjen kom til slutt i mål som nr. 13. Østvold kjørte bare bedre og bedre utover i finalen, kom seg unna alle uhell, avanserte noen plasser og fikk målflagget som nr. 8. Dermed var hans beste EM finale til nå et faktum. «Karten var dessverre litt understyrt, så selv om det gikk greit kunne jeg ha hatt enda mer fart om karten hadde fungert maksimalt. Men en åttende plass er jeg jo selvfølgelig veldig fornøyd med, og det er deilig å kjenne at jeg kan henge med såpass greit» sier Østvold.

I andre finale var Østvold litt uheldig med starten og måtte i tillegg ut på gresset for å unngå en krasj i løpet av første runden. Dermed var han helt nede på 23 plass og hadde en lang vei opp. «Selv i siste halvdel av feltet kjøres det fort, så det er ingen enkel oppgave å kjøre seg opp i feltet selv om man har 20 runder å gjøre det på. I tillegg ble karten bare mer og mer understyrt utover i finalen. Mot slutten klarte jeg likevel å kjøre meg opp noen plasser og endte til slutt på 20 plass. Selvfølgelig irriterende med det utgangspunktet, men konkurransen som helhet er jeg veldig godt fornøyd med. Et av målene før sesongen var å bli blant de 15 beste og å få EM poeng, og det har jeg tross alt klart i begge de første rundene» sier Østvold.

Krognes kom imidlertid unna alle uhellene og ble liggende på en 11. plass. Han opparbeidet en god luke til dem bak men hadde ikke nok fart til å utfordre førerne foran, og holdt 11. plassen til mål. «Litt kjedelig at vi ikke klarte å få samme fart i forhold til konkurrentene som vi hadde på morgenen. Jeg var jo nest raskest av alle i Varm up’en, men i finalene manglet vi litt. Forholdene endret seg kraftig og det mestret vi ikke godt nok. Det ble kanskje litt for godt grep for det chassiset vi benyttet. Man må imidlertid huske på at de beste i denne konkurransen har mange års erfaring i klassen og er svært gode. I tillegg er det jo også slik vi i alle fall ikke har bedre utstyr enn teamenes førsteførere, så at vi som er nye i dette gamet kan være med å utfordre så høyt oppe er kjempegøy» avslutter Krognes.

I EM sammendraget ligger guttene på henholdsvis 15. og 17. plass etter to runder. Neste utfordring for Østvold og Krognes er tredje runde i Winning Series Karting (WSK) i Napoli i midten av juli.