Ny styrkeprøve for Marcus i 24-timersløp i Dubai

Førstkommende fredag går starten for årets internasjonale sesong i asfaltracing for Marcus Påverud. 18-åringen fra Lier åpner sesongen med en riktig styrkeprøve, 24-timersløpet i Dubai, der han er med på teamet til Leipert Motorsport med en Lamborghini Huracan Super Trofeo.

-Det blir selvsagt utrolig spennende. Jeg var med på teamet som kjørte Laborghinien inn til 8.plass totalt og klasseseier i 24-timersløpet i Barcelona i fjor. Nå er det tøffere konkurranse med nesten 80 biler til start, men teamet mener at vi skal ha en god mulighet til å kjempe om klasseseier i SPX-klassen også i Dubai, sier Marcus Påverud.

Det tyske teamet Leipert Motorsport var imponert over ungguttens innsats i Barcelona i fjor, der han i nattemørke satte en rundetid som ble den nest raskeste for bilen gjennom hele løpet. Marcus prioriterer i år som i fjor å kjøre GT4 European Series med en Mercedes AMG GT4, men Leipert Motorsport ønsker også å benytte Marcus i langdistanseløpene med Lamborghinien.

I Dubai, som åpner den internasjonale racingsesongen, stiller Leipert Motorsport med et høyst internasjonalt team med førere fra fem forskjellige nasjoner. Marcus representerer altså de norske fargene, og får med seg Frederik Schandorff fra Danmark, Harald Schlotter fra Tyskland, Jake Rattenbury fra England (Wales) og Kaled Al Mudhaf fra Kuwait som teamkamerater.

-Frederik kjenner jeg godt fra tidligere, da jeg kjørte i den danske DS3-serien. Han er en meget god fører, tidligere dansk mester i Formel Ford og i dag i toppskiktet i pro-klassen i Lamborghini Super Trofeo-mesterskapet. Harald Schlotter er en godt voksen kar fra Tyskland, som også var med på laget vårt i Barcelona i fjor. Rattenbury og Al Mudhaf har jeg ikke så stor kjennskap til, men begge har erfaring fra GT-racing tidligere, sier Marcus.

Ikke mindre enn 78 biler er påmeldt til 24-timers løpet i Dubai, blant disse nesten 25 GT3-biler som normalt skal være noe raskere enn Leipert-teamets Lamborghini. Banen i Dubai er 5.4 km lang, og det blir derfor tøff konkurranse med så mange biler på banen samtidig.

-Vi kjører først og fremst for seier i vår klasse, men så jo det i Barcelona i fjor at vi kunne holde følge med mange av GT3-bilene i racetempo over en så lang distanse. Poenget er å holde et jevnt tempo hele veien og ikke belaste bil og dekk unødvendig hardt. Klarer vi det skal det også være mulig å få et godt totalresultat, sier Marcus.

Løpet i Dubai starter kl. 15.00 fredag og målgang er altså et døgn senere. Marcus er yngstemann på Leipert-teamet med sine 18 år, men det er grunn til å tro at han og Frederik Schandorff (22) vil få mye kjøretid som de to antatt raskeste førerne på bilen.

 

Kvalifisering, natt-trening og hele løpet overføres live på www.24hseries.com

Torsdag 10.01   Kvalifisering                                                      15.15-17.00

Torsdag 10.01   Natt-trening                                                      19.00-20.30

Fredag 11.01-Lørdag 12.01     Hankook Dubai 24H            15.00-15.00