Ny topp-plassering for Marcus Påverud

Marcus Påverud  og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras Prados kjørte inn til en ny topp-plassering i GT4 European Series med sin AMG Mercedes GT4 på Misano-banen i Italia søndag.  I kamp med 43 andre team i Europas tøffeste bilsportmesterskap, sikret de to ungguttene en 6.plass, og ble dessuten beste Mercedes-mannskap i løpet.

-Vi har nå vært inne blant de seks beste på Zolder, Brands Hatch og Misano, med 3.plassen fra Brands Hatch som det beste. Det er også spesielt morsomt for meg selv at det er jeg som har avsluttet disse løpene og fått målflagget. Med en ny topp-plassering her i Italia fortsetter drømmesesongen, sier Marcus Påverud.

18-åringen fra Lier har levert over all forventning i GT4-serien denne sesongen, men det har til dels også vært en berg- og dalbanesesong. Tre av de seks løpene har gått riktig dårlig med brutt løp i to av dem. På Misano startet det også alt annet enn tilfredstillende, da Marcus og Ivan måtte bryte lørdagens løp.

-Jeg var veldig fornøyd meg egen innsats også på lørdag, da jeg klarte å kjøre meg opp fra 20.startposisjon til 9.plass før vi skulle ha depotstopp og førerbytte. Ivan lå an til å komme ut på banen som nr.6, men var litt for ivrig da han kjørte ut fra depotet. Depotstoppet med førerbytte skal minimum vare i 1 minutt og 50 sekunder, men Ivan krysset fotocella ut fra depotet noen tiendeler for tidlig. Dermed fikk vi en såkalt stop-and-go straff, som sendte oss langt ned i feltet der Ivan ble innblandet i flere småkollisjoner før han til slutt måtte bryte, forteller Marcus.

Søndag gjennomførte duoen et nesten perfekt løp. Ivan Pareras gjorde en bra jobb fra start og overlot bilen til Marcus på 8.plass. Med godt slitte dekk klarte Marcus likevel å kjøre forbi to konkurrenter og komme i mål som nr.6.

-Vi vet nå at vi med et perfekt løp, og i et heldig øyeblikk, faktisk kan være med å kjempe om en seier i et eller flere av de gjenstående løpene i mesterskapet. Jeg trodde at dette skulle bli en sesong der vi først og fremst skulle lære «gamet» og utvikle oss, men alt har skjedd mye raskere enn vi hadde kunnet håpe på. Dette blir bare morsommere og morsommere, sier Marcus Påverud.

Leipert Motorsport, som drifter bilen under løpene, er så fornøyd med Marcus at de allerede nå ser på muligheten for å la Marcus kjøre deres Lamborghini Huracan GT3 i 24-timers løpet i Barcelona senere i sesongen. Det er også en god mulighet for at Marcus får kjøre GT4 World Finals, som nærmest blir et uoffisielt VM for GT4-klassen, i Bahrain 30.november til 1.desember.

De to neste rundene i GT4 European Series, runde 7 og 8, kjøres på den klassiske Formel 1-banen Spa Francorchamps i Belgia 22-24.juli