Ny topplassering for Aasen i Finland

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC FINLAND
Rallysjåfør Marius Aasen og kartleser Veronica Engan kjørte i dag inn til en andreplass i cupen for unge sjåfører, Drive DMACK under VM-løpet, Rally Finland. Duoen kjempet lenge om seieren, men en punktering satte de ut av spill.

 

– Det er veldig gøy med enda en ny pallplassering. Nå har vi to andreplasser og en førsteplass i cupen, som gjør at vi fortsett leder sammendraget. Det var synd med punkteringen, men kjempet oss tilbake til andreplassen, sier Marius Aasen.

 

Rally Finland startet torsdag kveld med en kort super spesial midt i sentrum av studentbyen, Jyväskylä. Fredag morgen var det klart for 9 spesial strekninger, hvor deltakerne måtte klare seg kun med bensinfylling og skift av dekk.

 

– Vi har brukt samme strategi som i Polen, og ligget midt i veien. På fredag tok vi tre strekkeseire og lå på en sikker andreplass, med kun få sekunder opp til førsteplassen, forteller Aasen.

 

Lørdagen brukte duoen på å plukke sekunder på hver prøve, men på starten av  SS 13 fikk de en punktering og måtte kjøre med det inn til mål.

 

– Det var ikke mye igjen av dekket da vi kom i mål, men vi hadde tapt mer på å stoppe. Vi tapte 1 og et halvt minutt og datt ned til tredjeplass i cupen. Etter service kjempet vi oss tilbake, og vi tok raskt andreplassen tilbake. Vi fikk også med oss fire nye strekkeseire, sier Aasen.

 

Søndag ettermiddag ble Rally Finland avsluttet med to fartsetapper. Før den siste prøven, fikk Marius nesten en reprise av fjorårets Rally Finland.

 

– I fjor lå vi an til en solid tredjeplass, og bilen bare stoppet på den siste prøven. Nå fikk vi varsel om feil oljetrykk før den siste prøven, men heldigvis gikk dette bra og jeg kunne puste lettet ut, sier Marius Aasen.

 

Aasen og Engan kan ikke ligge på latsiden når de returnerer til Norge. Om to uker drar de til Tyskland, hvor de skal kjøre det fjerde løpet i Drive DMACK på asfalt.

 

Drive DMACK Rally Finland:

  1. Tom Cave 2:57:38,8
  2. Marius Aasen 2:58:29,4
  3. Max Vatanen 2:58:31,7 +2,3

 

Drive DMACK poengstilling etter tre VM-løp:

  1. Marius Aasen – 76
  2. Tom Cave – 68
  3. Max Vatanen – 67