Ny topplassering til Mats Lysen

mats_lysen_swe_1_500.jpgHan klarte ikke helt å følge opp suksessen fra hjemmebane forrige helg, men Mats Lysen (19) kjørte inn til 7.plass og beholdt sin tredjeplass sammenlagt i rallycross-EM etter helgens løp i svenske Höljes.

-Bredden er stor i toppen for tiden, og marginene så små at man må virkelige ha dagen sin og full klaff og om det skal gå helt til topps. Jeg synes selv at jeg hadde like bra tempo her som på Lånke forrige helg, og bilen fungerer perfekt for tiden, slår Mats Lysen fast. Sisst søndag vant han på Lånkebanen i Stjørdal, i dag var han 16/100 sekund fra en plass i A-finalen i Sverige. Hadde det ikke vært for at servostyringen hans røk i siste innledende omgang kunne han fort stått i andre startspor i A-finalen ved siden av landsmannen Sverre Isachsen.

Mats Lysen åpnet bra på vått underlag under lørdagens kvalifisering på den populære svenske banen. Den svenske EM-runden tiltrekker seg hvert år flere tusen norske tilskuere og disse fikk se Lysen kjøre inn til femteplass under tidskvalifiseringen med sin Renault Clio.I første innledende omgang, som også ble kjørt på lørdag gikk det enda bedre for 19-åringen fra Brandval like utenfor Kongsvinger. Han kjørte inn til andreplass, kun slått av Sverre Isachsen.

-Det var vått på lørdag, og jeg var meget godt fornøyd med bilen og kjøringen.

I den første av to innledende omgang i dag, ble det 9. plass til Lysen. I den andre endte han på 11. plass.
-Jeg mistet servostyringen etter bare en halv runde i siste omgang. Det har man rett og slett ikke råd til i denne sporten for tiden.
Dermed var han kvalifisert til beste startspor i B-finalen etter de innledende omgangene.

Der møtte han den rutinerte svensken Kenneth Hansen som er Europamester 14 ganger. Han kjørte sin første EM-runde for året med en helt nybygd Citroën DS3, Samme type bil som Petter Solberg kjører i rally-VM. Foran et ellevilt svensk hjemmepublikum vant Hansen B-finalen foran Mats Lysen. Dermed ble det 7. plass på Mats, mens Kenneth Hansen avanserte videre til A-finale. Der kjørte han seg fra siste startspor opp til en 2. plass i mål bak amerikaneren Tanner Foust, etter en dramatisk finale.

I EM-sammendraget tok Foust ledelsen etter at halve sesongen nå er unnagjort. Amerikaneren har vunnet to runder så langt i år. Sverre Isachsen, som endte på 4. plass i Höljes ligger på en andreplass. Han er kun to poeng bak Foust. Mats Lysen beholdt sin tredjeplass, fem poeng bak Isachsen.

EM-sirkuset tar nå en måneds sommerferie. Neste runde kjøres på Maasmechelen i Belgia 6.-7. august.