Ny triumf for Hvaal

Bakkerud_Hvaal_13_sept
Alexander Hvaal tok sin andre seier på rad da han vant EM-finalen i rallycross på Etsering. I en høydramatisk finale der også Andreas Bakkerud og ikke minst Petter Solberg var på rollelisten, ble Alexander til slutt vinner.

Petter Solberg hadde pole position med ble stående i første sving etter et ublidt møte med autovernet. Stig-Olov Walfridsson fikk en kjempemessig brann i sin bil der han etter hvert stod midt i banen i alternativsporet. Da ble finalen stoppet. Russeren Timur Timerzjanov, som allerede hadde sikret seg EM-tittelen, ledet da foran Hvaal og Andreas Bakkerud. Men russeren hadde ikke kjørt alternativsporet og fikk tidstillegg. Dermed var det klart for norsk dobbelt-seier til Hvaal og Bakkerud.

For Hvaal var sesonginnledningen svak, men to seirer til slutt reddet og vel så det sesongen. Med Bakkerud-dobbel i Sverige og Frankrike, stakk de to ungguttene av med fire triumfer på rad til slutt.

– Det ble veldig bra til slutt. Fire på rad for både Andreas og meg til slutt er fantastisk for norsk bilsport, mente Hvaal.

De siste 18 årene er det blitt fire norske EM-rundeseirer på rad kun én gang; med Sverre Isachsen i 2011.