Ny utfordring for Marcus på Paul Ricard

Paul Ricard-banen i syd-Frankrike blir en ny utfordring for Marcus Påverud når han og teamkameraten Luci Trefz fra Tyskland kjører runde 5 og 6 i European GT4 Series kommende helg. På de fire rundene som hittil er kjørt i mesterskapet har Marcus og Luci kommet inn blant topp 10 totalt i alle fire løp, og de leder sammenlagt i PRO/AM-klassen, 19 poeng foran de hardeste konkurrentene.

-De gode plasseringene hittil i sesongen gjør at jeg kjenner litt på presset. Jeg har ikke mye erfaring fra Paul Ricard-banen, men kjørte med Hondaen her i 2017, da vi måtte bryte et 24 timers løp etter åtte timer. Det er ikke en veldig teknisk krevende bane, og den er som Monza nesten helt flat. Men det er lange rettstrekninger der det er viktig med god motoreffekt og høy toppfart, og Mercedesen burde ha en fordel av det, sier Marcus Påverud.

Marcus og Luci er den yngste førerduoen i European GT4 Series. Den hardeste konkurrentene i PRO/AM-klassen, Gabriele Piana fra Italia, er med sine 33 år bare to år yngre enn enn Marcus`og Lucis sammenlagte alder på 35 år! Marcus kjører sin andre sesong i det tyske teamet Leipert Motorsport med en Mercedes AMG GT4, men selv om han stadig mangler tre uker på å bli 19 år er han likevel «veteranen» i bilen.

-Jeg er veldig fornøyd med min nye teamkamerat, for Luci er en rolig type som ikke gjør dumme ting på banen. Han har virkelig gjort en god innsats selv om han bare er 17 år gammel og kjører sin første sesong i denne typen bil. Vi har en mye bedre atmosfære i teamet enn vi hadde i fjor, og det påvirker resultatene positivt ved at begge har en lagfølelse, sier Marcus.

På de fire rundene Marcus og Luci har kjørt hittil i sesongen har de notert to seire i PRO/AM-klassen, og leder nå med 19 poeng foran duoen Gabriele Piana fra Italia og Marius Zug fra Tyskland, som kjører en BMW M4 GT4.

-Målet for sesongen er definitivt å vinne sammenlagt i PRO/AM, og hittil har vi vært med helt i toppen i alle fire løpene, sier Marcus.

GT4-mesterskapet tar utgangpunkt i det internasjonale bilsportforbundet FIA`s «Driver Rating» når det gjelder å bestemme hvilken klasse de forskjellige førerne og teamene skal delta i. FIA inndeler førerne i fire kategorier; Bronze, Silver, Gold og Platinum. Norge har for tiden kun tre Gold-førere, Dennis Olsen, Christian Krognes og USA-baserte Anders Krohn. Dennis Olsen var med på Porsches lag som totalvant Bathurst 12 Hours i Australia tidligere i år, mens Christian Krognes vant Spa 24 Timer i fjor og ble kåret til Årets Bilsportsutøver av Norges Bilsportforbund.

Marcus Påverud er foreløpig klassifisert som Silver (PROfessional) , mens nykommeren Luci Trefz er Bronze (AMateur), og dermed stiller de i PRO/AM-klassen i GT4-mesterskapet.

-Vi prioriterer å vinne klassen, men det er klart vi også sikter mot gode resultater totalt i løpene. Med fire topp-10 plasseringer på like mange løp denne sesongen, har vi absolutt markert oss i den øvre delen av mesterskapet uansett klasse. Men det er et knallhardt mesterskap, med mer enn 35 biler til start hver gang, så det er ingen selvfølge å kunne kjøre inn til gode totalplasseringer. Vi prøver igjen på Paul Ricard kommende helg, og jeg har en god følelse for at vi skal være med høyt der oppe også denne gang, sier Marcus Påverud.

 

Det er livetiming fra treninger og kvalifisering, samt direktesending på nett fra alle løpene i European GT4 Series. Timing og sendinger kan følges på www.european.gt4series.com

Tidene for første løpshelg på Paul Ricard er som følger:

Fredag 31.05   –   GT4 Trening 1         11.10-12.10

Fredag 31.05   –   GT4 Trening 2         14.50-15.50

Lørdag 01.06   –   GT4 Kvalifisering     09.00-09.50

Lørdag 01.06   –   GT4 Race 5              14.10-15.10

Søndag 02.06   –  GT4 Race 6              11.30-12.30