Ny utfordring for Mikkelsen

Rally Australia 2013
VM-runden i Spania blir en ny tøff utfordring for Andreas Mikkelsen, i og med at rallyløpet består av både asfalt- og grusveier.

 

Nordmannen, som kjører en VW Polo R WRC for Volkswagen Motorsport, håper å ta noen steg nærmere seierspallen under helgens VM-runde.

– Jeg har deltatt i Spania to ganger tidligere, og liker løpet godt. Jeg er ikke helt fornøyd med hva jeg har prestert i de siste konkurransene, men har et godt håp om at det skal gå bedre i helgen, sier Andreas Mikkelsen.

Han beskriver VM-runden i Spania som et interessant løp fordi veiene består av både asfalt og grus.

– Mesteparten etappene består riktignok av asfalt. Derfor er det til stor hjelp at jeg fikk noen mil på asfalt i Frankrike, selv om jeg hadde problemer med å finne frem til det riktige oppsettet på bilen. Å bytte fra asfalt til grus midt under et løp er aldri lett. Her ligger også noe av nøkkelen for å lykkes. Det blir veldig viktig å venne seg til dette og takle overgangen raskt, sier Andreas, som under forrige VM-runde var med på å feire at teamkamerat Sebastien Ogier ble verdensmester. I helgen kan det bli enda mer feiring for Volkswagen Motorsport. Den tyske bilgiganten vil etter alt å dømme sikre seg fabrikkmesterskapet.

– Hvis alt går som normalt, vil vi klare det. Alt vi trenger for å sikre oss fabrikkmesterskapet er en sjuendeplass, og det skal vi klare i Spania. Det vil være toppen av kransekaka om vi lykkes med det i vår debutsesong. Vi hadde ikke drømt om dette i begynnelsen av sesongen. Hele teamet vil gi alt for at ikke noe unormalt vil skje i helgen. Det er ingen svake punkt i teamet, og jeg er virkelig stolt av gjengen vi har, sier teamsjef Jost Capito.