Ny Veiby-seier i Numedalsrally

Ole Christian Veiby kjørte inn til sin femte seier i Numedalsrally på sju år da han på lørdag ble vinner i sin VW Polo i et uhyre raskt NM-løp.

I strålende solskinn og under fantastiske forhold var Veiby og hans kartleser for anledningen, Jonas Andersson, 19 sekunder foran Eyvind Brynildsen/Jørn Listerud i mål. Eyvind markerte seg igjen med knallhard satsing på Power Stager med sin Skoda Fabia R5, og tok inn hele 11 sekunder på Veiby da den legendariske Smådøletappen ble kjørt andre gang. Eyvind sikret seg dermed tre ekstra poeng, akkurat som i NM-åpningen på Elverum.

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen endte på tredjeplass, og de var 26.6 sekunder bak vinneren.
Svenske Johan Kristoffersson viste igjen at han også behersker rally, og at han liker seg i Nore og Uvdal. Han kjørte inn til fjerdeplass i VW Polo R5 sammen med Johan Johansson.
Femteplassen gikk til Marius Aasen og Marlene Engan Aasen i VW Polo. De var 55.9 sekunder bak Veiby.
Resultatene på lørdag gjorde at NM-kampen tilspisser seg. Veiby har nå 56 poeng, Larsen 51 og Brynildsen 47.

7U7A1902

Anders Kjær gjorde et meget bra innhopp i klassen for eldre biler med 4WD sammen med kartleser Gøril Undebakke. De vant klassen i en Subaru Impreza, og endte på 9.plass totalt.
Steve Røkland/Jørgen Eriksen var tilbake på vinnersporet etter brutt løp i NM-åpningen. Det ble seier i klassen for nyere 2WD-biler og sterk 10. plass totalt med deres Peugeot 208.

7U7A2274

Vinner av nasjonal klasse 2WD ble Mats Peder Hvambsahl/Lasse Berg i Volvo 940. Med to seire av to mulige har de sikret seg en solid NM-ledelse.
Med Numedalsrally er vintersesongen i rally-NM ferdig. Neste runde er Rally Sørland 5.-6. mai

Totale resultater Numedalsrally: CamScanner 03-04-2023 18.53 (sportity.com)